Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

   La data de 23 septembrie 2022, orele 11.00 în sala de ședințe a Consiliului raional Soroca vicepreședintele raionului Soroca dna Svetlana Paunescu a desfășurat ședința Comisie Tripartite pentru Consultări și Negocieri Colective Soroca (CTCNC) din cadrul proiectului Organizației Internaționale a Muncii (OIM) ”Generare de locuri de muncă la nivel local în Moldova prin adoptarea noii Strategii Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă transformatoare de gen și implementarea descentralizată a  acesteia prin parteneriate Locale de ocupare (LEP)”.

    În cadrul ședinței echipa OIM a prezentat primna versiune a auditului territorial al raionului Soroca, în baza căruia au fost identificate sectoare în care  urmează să fie elaborate propuneri de proiecte, printre care pot fi enumerate sectorul agricol, industria creative, IT și altele. De asemenea, va fi prezentată oportunitatea de colaborare a Incubatorului de Afaceri Soroca ”Gunnar Due Gundersen” cu OIM prin oferirea de support rezidenților IAS ”Gunnar Due Gundersen” în vederea  extinderii afacerilor și suport noilor doritori de a lansa start-upuri.

    La dialog au participat reprezentanți ai Consiliului rational Soroca, primăriei municipiului Soroca,  subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă, membrii desemnați ai CTCNC și reprezentanții mediului de afaceri.


    La data de 23 septembrie 2022, orele 10.00 în sala de Protocol a Consiliului raional Soroca, vicepreședintele raionului Soroca dna Svetlana Paunescu a participat la masa rotundă în cadrul proiectului ”Acces pentru toți la servicii inclusive de sănătate sexuală și reproductive”, organizată de către Asociația MOTIVAȚIE din Moldova.

    În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele proiectului, startegiile la nivel de stat în domeniul  drepturilor persoanelor cu dizailități la sănătatea sexual-reproductivă și rolul Agenției Naționale Asistență Socială în sistemul de asistență social al Republicii Moldova.


    La data de 22 septembrie 2022, orele 14.00 în sala de Protocol a Consiliului rational Soroca s-a desfășurat ședință de lucru a delegației din Ucraina cu tematica: „Atractivitatea investițiilor și planurile pentru crearea unui parc eco-industrial transfrontalier „Pridnestryansky””.

    La ședință au participat vicepreședinții raionului Soroca dl Iurie Tănase și dna Svetlana Paunescu, secretarul Consiliului raional Soroca dna Stela Zabrian, primarul municipiului Soroca dna Lilia Pilipețchi,        Ludmila Mayorova - viceprimar pentru Organele Executive ale Consiliului Yampol (Ucraina), Victor Shevchuk - șef adjunct al Departamentului pentru relații cu autoritățile locale, cooperare internațională și interregională, activități de proiect și promovare a investițiilor din Biroul executiv al Consiliului Regional din Vinnitsa (Ucraina), Paul Kayuk - director al întreprinderii private „Project Management Business Consulting” Kiev (Ucraina) și administratorul IP ”IAS Gunnar Due Gundersen dna Liliana Babără.

     La final delegația oficială din Ucraina au vizitat Instituția publică ”Icubatorul de Aafaceri Soroca Gunnar Due Gundersen” pentru schimb de experiențe.