1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Surpriză pentru tatăl lui Guguţă

     Scriitorul SpiridonVangheli a fost urcat pe podiumul celebrităţii de o mînă de ştrengari cu numele de Guguţă, Ciuboţel,Titirică, făcînd ca opera sa  să fie cunoscută şi îndrăgită de copii, în mai bine de 40 de țări ale lumii . Apropo, record pentru un scriitor din acest spaţiu, or nici clasicii noştri nu au avut acest noroc, ediţiile operelor lui Vangheli s-au difuzat pe mapamond  în opt milioane de exemplare.
        Premiera spectacolului „Copiii în cătuşele Siberiei” m-a adus iarăşi la gîndul unei relaţii speciale pe care o are scriitorul cu copiii, căci de astă dată un grup de copiii, îl lansează pe scriitor în dramaturgia contemporană, cu un subiect pe cît de zguduitor, pe atît de sensibil, să nu uităm că mulţi dintre copiii, care au trecut calvarul Siberiei, sunt astăzi în viaţă.                                                                                                        
       Plecam de la spectacol bucurîndu – mă nespus pentru idea d-lui Popa, de a monta acest spectacol,  pentru regizorul, A. Cozub, care  a reuşit prin decor, muzică, costume, să teleporteze  spectatorul în tragismul  evenimentelor, şi nu în ultimul rînd pentru domnul Vangheli, care şi-a văzut opera trăită  pe scenă prin jocul sincer al micilor actori de la teatrul „Venianim Apostol”. Copiii iarăşi i-au adus surpriza  d-lui scriitor, într-un mod frumos, original, neaşteptat, aşa cum doar ei pot. Cred eu, că este răsplată pentru devotamentul domnului Vangheli de a sluji o viaţă întreagă acestui popor de neastîmpăraţi şi ştrengari.
7908FF00-3C7D-4C61-A665-616B290CFFF9