1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

3 septembrie - Ziua Armatei Naţionale

Scris de Secția Organizarea și Coordonarea Activității Administrative Luni, 05 Septembrie 2011

armata-1     Armata Nationala a fost constituita îndata dupa ce Republica Moldova şi-a obtinut independenţa, iar 3 septembrie a marcat cea de-a 20-a aniversare.
   Armata Nationala a Moldovei a fost înfiinţată pe 3 septembrie 1991, printr-un decret al primului presedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur. Pe 5 februarie 1992 a fost creat Ministerul Apararii ca institutie de conducere a Fortelor Armate.
   Comisariatul Militar Teritorial Soroca este o veriga a Ministerului Apararii, care în fiecare an suplineşte rîndurile armatei naţionale.
Raionul Soroca a sărbătorit această aniversare de 20 de ani prin decorarea cu medalii şi oferirea diplomelor de onoare colaboratorilor Comisariatului militar, veteranilor din sfera dată şi conducătorilor instituţiilor de învăţămînt care şi-au adus aportul pe parcursul anilor la educarea spiritului patriotic la tînăra generaţie.
     Cu prilejul acestei sărbători Preşedintele Raionului Soroca, Victor Său, a adresat un mesaj de felicitare exprimînd recunoştinţă pentru munca plină de dăruire şi capacitatea de a-si onora obligaţiunile asumate faţă de Ţară şi Popor.
Alexandru Cimbriciuc, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, i-a felicitat pe cei prezenţi apreciind simţul datoriei şi a bărbăţiei de care au dat dovadă, urîndule noi succese în nobila misiune.
 Evenimentul a inclus depuneri de flori de către autorităţile locale la bustul lui Ştefan cel Mare.


31 august 2011 - Ziua limbii

Scris de Secția Organizarea și Coordonarea Activității Administrative Duminică, 04 Septembrie 2011

_550Cu un pronunţat patriotism si multă poezie – astfel a fost omagiată “Ziua Limbii” în oraşul Soroca. Mesajele frumoase şi pline de suflet, rostite de oficiali şi funcţionari, au reuşit să sensibilizeze şi să anime publicul. Discursurile oficiale au fost urmate de un recital magnific de poezie, susţinut de  elevii Colegiului Pedagogic “Mihai Eminescu”. La finalul evenimentului sorocenii au depus flori la monumentul “Mihai Eminescu”.


Pagina 477 din 488