Căutare în site

La 21 februarie, în satul Racovăț raionul Soroca în corespundere cu Hotărârea Guvernului nr. 614/2019 Cu privire la măsurile de pregătire a protecției civile a Republicii Moldova pe anul 2020 și Planului Consiliului Raional Soroca de pregătire a protecției civile pe anul 2020, au avut loc aplicaţii la protecţia civilă. Conform scenariului, în dimineața zilei, a fost înregistrat un seism, care a afectat infrastructura din localitate, fiind anunțate mai multe consecințe, printre care izbucnirea unui incendiu și un accident rutier. Ulterior,  a fost convocată Comisia pentru Situaţii Excepţionale, în care s-au indicat cerințe către responsabilii de gestionarea situaţiilor de criză, creându-se și un punct de dirijare.

     La gimnaziul din s. Racovăț în urma cutremurului, au fost evacuați elevii și corpul didactic al instituției de învățământ.

     În același timp, la intrarea în localitate a fost simulat un accident rutier, unde au fost solicitate echipe de descarcerare, dar și de prim ajutor calificat.

     Echipe de pompieri au intervenit la un incediu dintr-o gospodărie, iar stăpânii au fost evacuați

     În teren, a fost realizat triajul medical, acordarea primului ajutor și transportarea la spital a victimelor. Totodată, fiind testate capacitățile de intervenție ale echipelor de salvare, dar și cele ale formațiunilor de protecție civilă din cadrul s. Racovăț.

     Aplicația s-a încheiat cu o ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale , unde au fost trecute în revistă acțiunile formațiunilor, dar și deciziile luate.

     La finele aplicațiilor președintele C.S.E. al comunei Racovăț, (primar al comunei Racovăț, d-na Fedico Oxana), din partea Președintelui raionului Soroca, dl.Rusnac Veaceslav a fost menționată cu Diplomă, pentru organizarea și desfășurarea aplicațiilor în domeniul Protecției Civile, buna pregătire în întreprinderea măsurilor de prevenire a situațiilor exepționale și a consecințelor de pe teritoriul Primăriei comunei Racovăț.