Căutare în site

Astăzi, 27 august Republica Moldova își sărbătorește 28 de ani de Independență. Aniversarea a 28-a este despre maturitate, despre solidaritate, dar și despre proiecte prin care  construim o țară prosperă și demnă. Drumul independenței nu este ușor, dar țara  reușește să rămână fermă și să-și apere valorile și integritatea. 
Cu acest prilej, sub egida președintelui raionului Soroca, domnul Ghenadie Muntean, a fost organizată o manifestare de marcare a acestui eveniment important pentru țara noastră. 
Sărbătoarea a demarat cu un omagiu adus ostașilor căzuți pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, prin depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, din Piața Libertății, apoi la monumentul Eroilor căzuți în conflictul armat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. 
Ședința solemnă, s-a desfășurat în cadrul Palatului de Cultură a municipiului Soroca. La eveniment  au  participat conducerea Raionului Soroca, Episcopul IOAN de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și al Întregii Moldove, Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eugeniu Nichiforciuc, invitați din Județele Suceava, Buzău, Bacău, Cetățenii de Onoare ai raionului Soroca,deputați din primul Parlament al Republicii Moldova,  primarii localităților din raion, consilieri, serviciile disconcentrate, precum şi locuitori ai municipiului și raionului. 
În cadrul evenimentului, prin decizia Consiliului Raional, opt persoane li s-a conferit titlul de „Cetățean de Onoare al raionului Soroca” pentru merite deosebite în activitate și pentru promovarea imaginii și dezvoltarea raionului Soroca, iar alți cetățeni s-au învrednicit cu diplome de onoare din partea Președintelui Raionului Soroca, cât și din partea Consiliului Raional. 
Domnul Ghenadie Muntean, Președintele raionului Soroca, a adresat celor prezenți un mesaj de felicitare, menționând : “Sunem mândri că avem un trecut, o istorie, că avem identitate și demnitate. Fiecare dintre noi are o datorie morală: aceea de a ne cunoaște trecutul și de a păstra cu sfințenie aceste valori pentru care înaintașii noștri au luptat și cărora le purtăm recunoștință. 
Încurajez astăzi să avem cu toții un gând de mândrie, de respect pentru țara noastră, să păstrăm tradițiile și valorile pentru care au luptat strămoșii noștri.Voinţa poporului şi aspiraţia noastră comună spre libertate constituie acea forţă, care a schimbat cursul istoriei noastre acum douăzeci și opt de ani şi tot ea ne va aduce pe calea dezvoltării şi prosperităţi, în acest context vă urez un viitor cu realizări frumoase, sănătate  și success în realizarea proiectelor profesionale și personale”