Căutare în site

Seminar din carul proiectului ,,Iniţiativa Comună a oportunităţilor Egale”.

În urma şedinţei din decembrie 2017 organizată de Fundaţia Est-Europeană, raionul Soroca a fost selectat pentru implementarea proiectului ,,Iniţiativa Comună a opotunităţilor Egale” finanţat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) , prin intermediul Biroului de Cooperare al Elveţiei în Republica Moldova şi de Guvernul Suediei.
Astfel, la 26 aprilie în sala de şedinţe a Consiliului raional Soroca a avut loc seminarul unde s-a discutat despre “Mecanismele de facilitare a participării societăţii în procesul decizional” fiind pus accentul pe crearea şi lansarea Consiliului de Participare Soroca. Consiliul dat urmează să fie constituit din reprezentanţi ai societăţii civile şi va avea un rol consultativ pentru aleşii locali de nivelul doi.
La seminar au participat APL de nivelul I şi II, consilieri, reprezentanţi ai serviciilor desconcentrate, ONG-uri, reprezentanţi ai sectorului privat, etc, care au aflat mai multe despre rostul unui asemenea organ consultativ şi au primit răspuns la întrebările acordate.
Scopul general al proiectului este de a îmbunătăţi viaţa celor mai marginalizate grupuri de persoane prin politici publice mai incluzive. Astfel, proiectul include activităţi de mobilizare şi abilitare a comunităţilor, de promovare a mecanismelor privind asigurare a transparenţei decizionale şi de responsabilizare socială.