Căutare în site

Sesiune informativă pentru APL


Pe 22 noiembrie, curent , reprezentanții administrației publice locale de ambele niveluri .
Mai Mult

Gala Laureaților Fotbalului Sorocean 2017


Evenimentul a coincis și cu marcarea a 10 ani de activitate a Asociației de Fotbal din raionul Soroca.
Mai Mult

Ziua Pedagogului la Soroca


Tradițional, la 5 octombrie, este marcată Ziua Internațională a Profesorului. Cu acest prilej și la Soroca a fost organizată o festivitate.
Mai Mult

Sărbătoare frumoasă în com. Vasilcău


Ieri,30 noiembrie,2017 a vut loc darea în exploatare a blocului sanitar din Grădinița „Prichindel”, Vasilcău
Mai mult
Mai multe calculatoare noi în instituțiile de învățămînt din raionul Soroca

Prin decizia Consiliului Raional din  25 ianuarie 2018 au fost alocați circa  150 mii lei din componenta raională pentru procurarea calculatoarelor destinate instituțiile de învățământ din raion. 
În data de 11 aprilie președintele raionului Soroca, d-l Ghenadie Muntean a vizitat 3  din instituțiile beneficiare, gimnaziul Stoicani, Slobozia Cremene, Vărăncău. În cadrul întâlnirilor cu cadrele didactice, reprezentanții elevilor și  părinților d-l Muntean a menționat : ”Tehnologiile informaționale oferă posibilităţi  mai bune de învățare şi noi ne dorim ca un număr cât mai mare de elevi  din școlile din raion  să profite de acest avantaj. Modernizarea și dotarea instituțiilor de învățământ este o prioritate a Consiliului Raional.”
Directorul gimnaziului Vărăncău, d-na Tașnic Ala a mulțumit pentru donație și a declarat : “Până acum  cabinetul de informatică a avut în dotare  9 calculatoare procurate din resursele proprii ale instituției, nu erau suficiente, dat fiind faptul că avem clase cu un număr de peste 20 de elevi. Astfel la lecțiile de informatică elevii lucrau câte 2 -3 la un computer. Încă 5 calculatoare pe care le-am primit astăzi, este un progres pentru instituția noastră. 
Şi profesorii de informatică care predau în aceste instituţii au susținut că, de acum, elevilor nu le rămâne decât să aplice toate cunoştinţele acumulate în teorie.
După vacanța de Paști se vor bucura de calculatoare noi elevii din gimnaziile Slobozia Cremene, Stoicani, Regina Maria, Cosăuți, Vărăncău, școlile primare : Băxani, Parcani, Slobozia Vărăncău, Ocolina.