Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

La data de 11 februarie 2021, vicepreședintele raionului Soroca dna Svetlana Paunescu a participat la conferință on-line, organizată de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică cu tema: COVID-19: situația epidemiologică și realizarea Planului național de imunizare.

Conferința a fost destinată vicepreședinților, președinților de raioane, primarilor, conducătorilor și medicilor șefi ai Centrelor de Sănătate Publică.

Subiecte de discuții:

• Mecanismul de supraveghere a situației epidemiologice;

• Realizarea Planului național de imunizare împotriva COVID-19.

Vorbitori:

• Tatiana Zatîc, Secretar de Stat al MSMPS;

• Vasile Guștiuc, director interimar, Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Amintim, că Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat Planul național de imunizare anti COVID-19, în scopul reducerii morbidității și mortalității provocate de infecția cu coronavirus.

Conform recomandărilor internaționale, accesul la vaccinare va fi prioritizat pentru grupurile de populație cu risc sporit:

- În prima etapă vor fi imunizați lucrătorii din domeniul medical și personalul/ beneficiarii din cadrul serviciilor de asistență socială;

- Etapa a doua prevede vaccinarea adulților cu vârsta mai mare de 60 ani, persoanelor cu comorbidități, angajaților structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorilor sistemului penitenciar;

- În etapa a treia va fi imunizată populația generală, indiferent de vârstă, care nu a fost inclusă în primele etape.