1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vizită de lucru în localităţile Trifăuţi şi Redi-Cereşnovăţ

      La data de 13 mai 2014 Preşedintele Raionului Soroca,domnul Victor SĂU,însoţit de şeful Serviciului Relaţii Publice, şeful Secţiei Construcţii, Gospodăriei Comunale, Drumuri şi Arhitectură au fost în vizită de lucru în satul Trifăuţi şi Redi-Cereşnovăţ.
În cadrul acestei vizite conducerea Raionului Soroca s-a întâlnit cu primarii localităţilor, consilierii locali,şefii instituţiilor bugetare  şi au primit în audienţă cetăţenii.
Problema principală cu care se confruntă cetăţenii satului Trifăuţi  este drumul deteriorat de maşinile  de mare tonaj. Referitor la această problemă domnul Victor SĂU, Preşedintele Raionului Soroca a dat indicaţia să fie instalat un semn rutier privind interzicerea circulaţiei pe acest drum,începând cu zona de odihnă Volna. În cadrul acestei vizite, Preşedintele Raionului Soroca a subliniat faptul că  a iniţiat la Guvern  soluţionarea  problemei  date,  precum şi problema cu referire la porţiunea de drum din  satul Inundeni.  

      Vizitând grădiniţa din satul Trifăuţi  a depistat mai multe neajunsuri:acoperişul este deteriorat,nu ajung mese şi scaune pentru copii, lengerie de pat, mobilierul din bucătărie  trebuie de asemenea renovat. Dat  fiind faptul că  45 de copii frecventează grădiniţa şi încă 35 cereri sunt în aşteptare de a fi soluţionate, domnul Victor SĂU, Preşedintele Raionului Soroca a venit cu propunerea ca  mijloacele financiare preconizate pentru construcţia stadionului  din sat să fie  transferate pentru reparaţia acoperişului grădinuţei. Problemele  trebuie prioretizate şi soluţionate în măsura posibilităţilor.
     La Gimnaziul satului  Trifăuţi  este nevoie de pavaj la intrare , deoarece cînd au loc precipitaţii apele pluviale se acumulează şi este imposibil de circulat, de asemenea trebuie schimbate geamurile din coridor şi a câtorva foi de ardezie.
În audienţă la domnul Victor SĂU, Preşedintele Raionului Soroca în satul Redi-Cereşnovăţ s-a adresat doamna Topor Iura, solicitând respectuos asistent personal pentru soţul care este ţintuit la pat. Referitor la acest capitol doamna Larisa Gîncu, primar al satului Redi-Cereşnovăţ a menţionat că  sunt  încă 6 cereri şi întîlneşte mari dificultăţi pentru soluţionarea lor. O altă problemă care a  fost pusă în discuţie în cadrul acestei vizite a fost cu privire la reparaţia peretelui de sprijin  din spatele Gimnaziului,care s-a dărâmat şi are nevoie de reparaţie. Geamurile sunt vechi şi trebuie schimbate, deoarece  încălzirea este în bază de sobe şi nu se menţine căldura în încăpere. De asemenea a fost depistat şi lipsa specialistului pentru drepturile copilului în satul Redi-Cereşnovăţ.
În urma unui proiect câștigat,  grădiniţa  din sat a fost renovată atît în interior cît şi în exterior,au fost instalate tobogane, leagăne pentru copii.
Vizitele de lucru în teritoriu a Preşedintelui Raionului Soroca oferă posibilitatea de a depista  problemele la faţa locului şi de a găsi căi de soluţionare a lor de comun acord cu administraţia publică locală de nivelul I.