1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

PREŞEDINTELUI RAIONULUI LA CĂINARII VECHI ȘI BULBOCI

Conform unui plan, săptămînal preşedintele raionului are vizite de lucru în teritoriu. Săptămîna trecută,Victor Său a vizitat satul Căinarii Vechi şi com. Bulboci.
Prima localitate vizitată de preşedintele raionului a fost satul Căinării  Vechi. La întâlnirea care a avut loc în se­diul primăriei au fost prezenţi consilierii locali dar şi sătenii, care au putut adresa în direct întrebări preşedintelui. Autorităţile locale i-au vorbit preşedintelui atît despre realizările din localitatea lor, cît şi despre problemele cu care se confruntă.DSC_0678
La moment sunt efectuate lucrări de reparaţie a acoperişului casei de cultură,, totodată amenajarea terenului de joacă al grădiniţei din localitate. Lucrăm şi asupra locurilor amenajate pentru acumu­larea deşeurilor. La fel avem grijă şi de întreţinerea drumurilor şi ne pregătim pentru Hramul Satului care va avea loc pe 21 septembrie, - a menţionat primarul satului Căinării Vechi, Veaceslav Terente.
Toate proiectele implimentate în sa­tul Căinării Vechi costă circa 2 mil de lei. Oficialii din Soroca nu au ezitat să viziteze şi liceul din localitate, care este frecventat de 284 de elevi. Instituţia este gazificată şi este pregătită pentru sezonul rece al anului doar că geamurile şcolii sunt vechi şi necesită schimbate, a menţionat direc­torul liceului ”A. Porcescu”, Grigore Ma- rinescu. La moment la liceu au loc lucrări de construcţie a unui veceu nou. Acesta va fi finalizat într-o lună şi va costa 120 de mii de lei.
La Bulboci, preşedintele raionului a vizitat primăria, unde a avut o discuţie cu consilierii locali, la fel a vizitat grădiniţa care a fost reparată capital dar şi gimna­ziul din localitate. Directoarea gimnaziu­lui, Daniela Corcimari, a menţionmat că inţituţia de învăţămînt şi-a început activi­tatea cu săli de clase reparate şi cadre di­dactice sufieciente. Totuşi probleme sunt, sala sportivă are nevoie de reparaţie, la fel instituţia are nevoie de un veceu, cel actu­al a fost contruit din anii 1970 şi este într-o  stare deplorabilă. Potrivit directorului gimnaziului, construcţia veceului dar şi reparaţia sălii sportive ar costa circa 250 de mii de lei. Problemele la Bulboci nu se opresc aici, localitatea mai are nevoie încă de mulţi bani.DSC_0703
- Problema cea mai actuală, la mo­ment, în satul Bulboci, este podul de peste  rîuleţul Căinari ce leagă cele două părți ale satului. Podul are nevoie de o reparație capitală , pentru asta am avea nevoie de circa 1 mil de lei. La moment dispunem doar 200 mii lei , bani acordați din bugetul de stat.La fel cu mare regret localitatea nu dispune de un cămin cultural – a menționat primarul com.Bulboci, Iurie Cojocaru. Lucrările  de construcție a podului vor începe la sfîrşitul lunii septembrie.La sfîrșitul vizitei președintele raionului a avut un singur mesaj atît pentru primari cît și pentru consilierii locali: „ – Să nu fie așteptat doar finanțare  din partea bugetelor raionale și cele republicane, dar totuși să se implice în atragerea investițiilor extrabugetare.”
Astfel de vizite în teritoriu a președintelui raionului au loc săptămînal.