1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Pedagogul Anului

Semănătorii de lumină, premiaţi şi încurajaţi
Flori, cadouri, cuvinte de apreciere  din partea colegilor de breaslă, dar şi recunoştinţă din partea discipolilor – de toate au avut parte învingătorii concursului raional „Pedagogul Anului” în cadrul ceremoniei de desemnare.
Miercuri, 24 aprilie, au fost desemnaţi învingătorii la faza raională a concursului „Pedagogul Anului” care au demonstrat performanţe deosebite în activitatea pedagogică. Astfel 8 pedagogi s-au învrednicit de diplome din partea Consiliului Raional şi a Direcţiei de Învăţămînt Soroca, cadouri şi premii băneşti de la o mie pînă la patru mii de lei. Manifestarea a avut loc în incinta Lliceului Teoretic „C. Stere” în prezenţa  oficialităţilor raionului, reprezentanţilor Direcţiei de Învăţămînt, profesorilor , copiilor, foştilor elevi.
În discursul său de felicitare Victor Său, preşedintele raionului, a adresat frumoase cuvinte onorabililor profesori, lăsînd însă să se strecoare o umbră de tristeţe referitor la faptul că doar două licee din raion au participat în cadrul concursului „Pedagogul Anului” 2013. Acelaşi lucru l-a accentuat şi Ghenadie Donos, şeful Direcţiei Învăţămînt,  exprimîndu-şi părerea că concursul ar trebui să fie mult mai amplu. Evident, pe lîngă partea materială participarea la concurs mai aduce cu sine elogiile  binemeritateşi a îndemnat profesorii să pună umărul ca acest concurs să ia amploare. Apropo, raionul nostru are trei profesori care au cîştigat concursul Naţional  „Pedagogul Anului”  în ediţiile precedente la toate categoriile: educatori, Nina Cioca, instituţia preşcolară din s. Vasilcău, învăţători Nadejda Tighineanu, LT” P- Rareş”, profesori Victor Ciuvaga, liceul „C. Stere” .pedag_anului_1
Anul acesta la etapa raionalăau fost desemnaţi  opt  învingători . Copleşiţi de emoţiiei au mulţumit colegilor pentru susţinere şi au promis să muncească şi în continuare  cu o mai mare dăruire de sine.
Ariadna  Mazniuc, profesor de geografie, LT „C. Stere”, deţinătoare a locului unu, s-a împărtăşit:
-Am emoţii deosebite, deoarece e o zi de jubilaţie, unde munca asiduă, nopţile nedormite aduc  roadele bucuriile. Prin acest comcurs demonstrăm că suntem profesori demni cerinţelor inovative. Vreau să mulţumesc  mult direcţiei de învăţămînt pentru organizarea acestui concurs, respectuiv şi administraţiei liceului, colegilor care m-au promovat, încurajat şi mi-au dat aripi să particip la acest concurs.
Svetlana Gumenco, învăţătoare, clasa a III F, LT „C. Stere”,deţinătoarea locului I, a menţionat:
-Profesia de învăţător e o meserie plăcută şi utilă, ingrată şi plină de farmec, dar totdeauna recunoscătoare. Lucrăm cu cel mai firav  şi sensibil material, copiii, şi ne străduim să creăm pentru ei o şcoală prietenoasă. Concursul dat e unul deosebit de important pentru profesorii ce ştiu să facă lucruri mari, care, cu siguranţă, pot avea un impact pozitiv asupra învăţămîntului din Republica Moldova.
Tatiana Ţarălungă, educatoare la instituţia preşcolară nr. 17, care la fel s-a bucurat de locul unu în concurs, s-a împărtăşit că a visul dumneaei a fost să devină educatoare şi e recunoscătoare destinului că s-a realizat:
-Activez de mai mulţi ani educatoare în grădiniţa sub conducerea directoarei Eugenia Botnari şi nu îmi doresc un alt serviciu mai nobil şi mai plăcut sufletului şi inimii. El este urzit din zîmbetele copiilor, a mai spus dumneaei.pedagogil_2
Elena Botnari de la liceul „C. Strere”, profesoară de educaţia fizică, care a ocupat locul doi în concurs, la fel se simte împlinită şi realizată:
-Nu am îndrăznit nici să visez că voi reuşi. Sper că la anul viitor la fel voi participa, deoarece energie de a activa persistă, experienţă am acumulat... De fapt, contestă participarea, iar rezultatul cel mare esteîmplinirea, sănătatea copiiilor pe care ne dorim să-i vedem voinici, cu zîmbete pe faţă.
Au depus multă pasiune, efort, dar şi suflet în acest concurs şi profesorii de la liceul „Andrei Porcescu” din satul Căinari Vech.
Gheorghe Temciuc, profesor de chimie, deţinătorul locului doi în cadrul concursului, este ferm convins că  puţine profesiuni cer atîta competenţă, dăruire şi uitare de sine precum cea de profesor, modelator al sufletelor de copii.
Andrei Vasilan, LT „A. Porcescu”a ocupat llocul III în concursul „Pedagogul Anului”, iar Ruslan Bilic, profesor de istorie, şi Maria Vasilean, învăţătoare, ambii de la aceieaşi instituţie preuniversitară de învăţămînt, s-au ales cu cîte o menţiune.pedagog_3
Momentele festive de decernare a premiilor au fost diluate de poezii dedicate profesorilor, cîntece rafinate, dar şi dansuri pline de farmec.
La etapa republicană din acest an a concursului „Pedagogul Anului” Republican raionul Soroca a fost reprezentat de către Svetlana Gumenco,  învăţătoare la liceul „C. Stere”.
Nimeni nu poate avea succes dacă nu-şi iubeşte munca. Semănătorii de lumină  din Soroca, participanţi la concursul raional „Pedagogul Anului”, au confirmat cu prisosinţă acest adevăr.