Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

Programul Operațional Comun România/Republica Moldova EMS-ENI 2014-2020

Programul este finanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate.

 

    Săpăturile arheologice în cadrul proiectului ,,Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”, 1 HARD/2.1/50, finanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate care au demarat la 01 septembrie 2021 sunt pe ultima sută de metri.
   În acest scop, la data de 09 octombrie 2021, în incinta Cetății Medievale Soroca a fost organizată o Ședință de lucru comună cu participarea arheologilor, experților tehnici și proiectanților ca cei din urmă să se familiarizeze cu  descoperirile impresionante făcute de arheologi atât în interiorul cetății cât și la ieșire:
- Două capcane sau guri de lup cu o suprafață de 2 metri și o adincime de 5 metri în interiorul căreia a fost descoperit un bogat material arheologic ce reflectă cotidianul cetății în perioada secolelor XVI-XVIII
;
- Acadramente din piatră care reflectă atât nume cât și câțiva ani importanți din istoricul cetății;

- Rețele de drenaj subterane etc.
 La întâlnire au fost puse în discuție aspecte ce țin de definitivarea proiectului tehnic care are drept scop păstrarea și valorivicarea autenticității Cetății Soroca în procesul de restaurare/conservare a acesteia în limita bugetului aprobat în cadrul Proiectului.
 

La sfârșitul acestei luni, experții tehnici împreună cu proiectanții urmează să revină la Soroca cu propuneri de valorificare a patrimoniului cultural Cetatea Soroca și recomandări pentru proiectul tehnic de restaurare a Cetății

Soroca cu păstrarea autenticității acestui monument istoric.
   Amintim că pentru realizarea serviciilor sus menționate, activitatea Cetății Medievale Soroca a fost sistată din data de 01 septembrie 2021.
                                                 Sfârșit
   Pentru mai multe detalii Vă rugăm să contactați: Igor Țarălungă, manager proiect, Natalia Tonofa, expert vizibilitate. Telefon: (+373) 230 2-65-76

Data publicării: 27.10.2021