Căutare în site

Iarmarocul „Produs de Soroca” și Festivalul „Victor Postolachi” (2019)

Iarmarocului „Produs de Soroca” și Festivalului „Victor Postolachi”.

Mai Mult

Înfrățirea raionului Soroca cu județul Bacău

Evenimentul a avut loc în Sala de Protocol a Consiliului Raional Soroca.

 Pedagogul anului
Finala Concursului
,,Pedagogul Anului"
Mai Mult

 Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Mărului bate la ușă

La data de 15.09.2019 va avea loc Festivalul Mărului ediția a IX-a

La invitația Consiliul Județean Vaslui și Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, o delegație a raionului Soroca în componența dl Rusnac Veaceslav, Președinte al Raionului Soroca și dl Bulat Nicolae, directorul al Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul, au participat la o amplă manifestare cultural-științifică, intitulată „LUPTA DE LA VASLUI - PODUL ÎNALT”
Evenimentul s-a desfășurat vineri, 10 ianuarie 2020, la Ansamblul monumental „PODUL ÎNALT” din satul Băcăoani (comuna Munteni de Jos, județul Vaslui) și a marcat împlinirea a 545 de ani de la strălucita victorie a lui Ștefan cel Mare contra turcilor, în cadrul celebrei Bătălii de la Vaslui-Podul Înalt (10 ianuarie 1475).
Programul acestui eveniment a început cu o slujbă de Tedeum - oficiată de un sobor de preoți, prin care au fost pomeniți și slăviți eroii români căzuți în această luptă, apoi a continuat cu un ceremonial militar organizat de militarii din Brigada 15 Mecanizată „Podul Înalt” Iași.
A urmat citirea de către prof. dr. Ramona Maria Mocanu - directorul muzeului vasluian – a uricului Bătăliei de la Vaslui-Podul Înalt și, apoi, s-a continuat cu discursurile oficialităților locale și județene. Ceremonialul s-a încheiat cu depunerea de coroane și flori la Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare.