Căutare în site

Sesiune informativă pentru APL


Pe 22 noiembrie, curent , reprezentanții administrației publice locale de ambele niveluri .
Mai Mult

Gala Laureaților Fotbalului Sorocean 2017


Evenimentul a coincis și cu marcarea a 10 ani de activitate a Asociației de Fotbal din raionul Soroca.
Mai Mult

Ziua Pedagogului la Soroca


Tradițional, la 5 octombrie, este marcată Ziua Internațională a Profesorului. Cu acest prilej și la Soroca a fost organizată o festivitate.
Mai Mult

Sărbătoare frumoasă în com. Vasilcău


Ieri,30 noiembrie,2017 a vut loc darea în exploatare a blocului sanitar din Grădinița „Prichindel”, Vasilcău
Mai mult
Seminar teoretico-practic cu producătorii de fructe
Astăzi, 31 ianuarie curent, Direcția agricultură și alimentație Soroca, subdiviziune a Consiliului raional Soroca în parteneriat cu Asociația producătorilor agricoli a organizat instruirea teoretico-practică a producătorilor ”Procedee agrotehnice moderne aplicate la culturile horticole – tăiere, fertilizare, protecție contra bolilor și dăunătorilor. Recomandări pentru sezonul 2019”.
La seminar au fost prezenti specialiști din cadrul APEF Moldova Fruct, Proiectul USAID/APM, precum și dl Vitalie Ciobanu, doctor în științe agricole Institutul Științifico-Practic de horticultură și Tehnologii Alimentare.
Participanții la seminar (gospodării agricole, fermieri) au beneficiat de o sesiune de instruire teoretică, după care au urmat recomandări practice în plantația GȚ ”Eftodii Mihail Vasile”. Atât la partea teoretică, cât și practică participanții au avut posibilitatea de a pune întrebări și primi răspunsurile corespunzătoare din partea dlui profesor.