Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

În data de 28 septembrie 2024, când se împlinește un an de la trecere în eternitate a scriitorului, poetului și dramaturgului Ion Druță, conducerea raionului Soroca, împreună cu angajații Consiliului Raional Soroca, rudele și nepoata lui Ion Druță, au depus flori la mormântul răposatului de lângă „Lumânarea Recunoştinţei”.
În cadrul comemorării s-a desfășutrat și ceremonia de înhumare a cenușii corpurilor incinerate ale soției Era Rosina-Druță și fiicii Tatiana Druță, acestea fiind aduse de nepoata sa Ana Druță, la fel pentru îndeplinirea dorinței lăsate în testament.
Scriitorul, Ion Druță, care s-a stins din viață la Moscova, la vârsta de 95 de ani, a cerut apropiaților, prin intermediul unui testament să fie înmormântat „în patria mică”, adică lângă Soroca la monumentul Poetului Anonim, numit „Lumânarea Recunoştinţei”, care a fost înălţat la iniţiativa sa.
Marele Ion Druță va rămâne mereu în sufletele și amintiea noastră.
Bunul Dumnezeu să-i odihnească în pace!