Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

   La 15 februarie, se împlinesc 34 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan.

   Cu această ocazie, în data de 12 februarie 2023, orele 10.00 în municipiul Soroca pentru a aduce un omagiu celor căzuţi pe câmpul de luptă, autorităţile locale alături de veterani au participat la depunerea de flori la monumentul ostaşilor căzuţi în războiul din Afganistan de la Complexul memorial.

  Evenimentul a început cu un marș al memoriei din Piața Libertății.

  Președintele raionului Soroca dl Veaceslav Rusnac în mesajul său a adus cuvinte de mulţumire în semn de recunoştinţă pentru vitejia şi spiritul de sacrificiu manifestate în acea perioadă deloc uşoară.

   Războiul din Afganistan a durat nouă ani, o lună şi 19 zile. În război au luptat şi 12.500 de moldoveni, dintre care 301 au murit în lupte, iar 257 au rămas invalizi.

   Din raionul Soroca au fost trimişi la război 368 de soldaţi. La ziua de azi au rămas în viață 227, dintre care 93 de veterani ai războiului sunt din municipiul Soroca.