Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

  La data de 18 august 2022, ora 11.00 în sala mică a Palatului de Cultură mun. Soroca, s-a desfășurat ședința cu genericul „Restabilirea pădurilor: o cale spre recuperare și bunăstare”.

   La ședință au participat vicepreședinta raionului Soroca dna Svetala Paunescu, directorul Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice (ICAS) dl Dumitru Galupa, primarii din raionul Soroca, reprezentanții Întreprinderii de Stat Pentru Sivicultură Soroca a Agenției Moldsilva dl Roman Gherasim, director și Mihai Pînzaru, inginer silvic-șef.

   În cadrul evenimentului dl doctor în economie Dumitru Galupa, a făcut o trecere în revistă a importanței pădurilor pentru societate și mediu, necesitatea adaptării pădurilor la schimbările climatice care devin tot mai evidente din an în an.

   În discuții au fost abordate diverse subiecte de actualitate pentru fondul forestier precum: suprafața optimă de împădurire a teritoriului Republicii Moldova necesară pentru a asigura un echilibru ecologic; necesitatea elaborării unor tehnologii de substituire a salcâmetelor și altor tipuri de păduri în care lipsește specia de bază cu arborete de stejar, gorun și alte specii de bază; necesitatea extinderii terenurilor cu vegetație forestieră care astăzi, practic, este stopată din cauza lipsei mijloacelor financiare; necesitatea creării și implementării unui program de stat bine argumentat științific pentru împădurirea terenurilor; necesitatea împăduririi malurilor de apă în contextul schimbărilor climatice pentru asigurarea protecției resurselor acvatice; categoriile de terenuri care pot servi ca potențial de extindere a fondului forestier și necesitatea reevaluării sortimentului de arbori și arbuști recomandați pentru practicile silvice; problemele existente privind evaluarea resurselor forestiere și pastorale.