Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

În data de 8 iunie 2022  la sediul  Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din mun. Bățli, de către Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, reprezentată legal prin dna Maria PRISACARI, director, în calitate de Co-Investitor, pe de o parte, Consiliul Raional Soroca, reprezentat legal prin dl Veaceslav RUSNAC, Președintele Raionului Soroca, în calitate de Beneficiar și SRL „Moldsercon”, în calitate de Antreprenor  au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului de infrastructură „Valorificarea Patrimoniului istorico-cultural al Regiunii de Dezvoltare Nord prin reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Ceremonia de semnare a contractului a avut loc miercuri, 8 iunie 2022, în incinta ADR Nord.

Conform contractului, în decurs de 12 luni, SRL „Moldsercon” s-a angajat să reabiliteze clădirea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca, în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, cu detaliile de execuție, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a menționat că renovarea Muzeelor de Istorie și Etnografie din municipiile Soroca și Bălți sunt primele proiecte de reabilitare și modernizare a unor muzee din nordul Republicii Moldova, finanțate din surse financiare naționale. „Odată cu valorificarea patrimoniului cultural se vor dezvolta și destinațiile turistice în regiunea noastră. Cultura și turismul din nordul țării necesită susținere continuă”, a precizat șefa ADR Nord.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării două noi proiecte de îmbunătățire a atractivității turistice. Unul dintre acestea este proiectul „Valorificarea Patrimoniului istorico-cultural al Regiunii de Dezvoltare Nord prin reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca”, depus de Consiliul Raional Soroca în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.