Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

Compensații producătorilor agricoli afectați de seceta 2020 (la porumb)

            Direcția Agricultură și Alimentație a Consiliului raional Soroca (DAA) Vă informează că, în perioada  2 - 8 decembrie 2020, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (a recepționat cererile de acordare a compensațiilor pentru producătorii agricoli ce au avut terenuri însămânțate cu porumb pentru roada anului 2020 și au fost afectate de secetă în proporție de peste 60 la sută.  

            Specialiștii Direcției Agricultură și Alimentație au acordat consultații și suport metodologic la majoritatea solicitanților de compensații pentru pregătirea dosarului de solicitare.

            În total pe raionul Soroca au fost întocmite 108 acte de afectare la cultura porumbului pe suprafața de 5295 ha. Toți potențialii beneficiari (cu  mici excepții cîteva GȚ individuale care au refuzat) au depus dosarele la Oficiul Teritorial a Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură Florești.

            La data de 21.12.2020 mijloacele financiare (compensațiile) au fost transferate la contul beneficiarilor (agenți economici și gospodării țărănești). După generalizarea datelor mărimea compensației este de 265 lei/ha.