Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

Cultură și Turism

  Rețeaua instituțiilor de cultură este constituită din: 54 case și cămine culturale, 58 biblioteci publice, 6 școli de artă plastică și muzică, 2 muzee, activează 98 colective artistice, 4 centre de meșteșuguri populare,1 studiou muzical. Numărul total de monumente – 413, inclusiv: 194 de importanță natională, 219 de importanță locală.

-  Măsuri culturale 2020                                 -  Resursele turistice antropice
-  Regulament                                                -  Resurse turistice naturale
-  Meșteșuguri                                                -  Servicii turistice
- Agendă evenimente                                      - Turism religios 
- Activități culturale 2019        

   În data de 3 octombrie 2023, în în sala de Protocol a Consiliului raional Soroca a fost încheiat Acordul de cooperare pentru implementarea proiectului 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐢𝐚/𝐫𝐞𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐢𝐚 𝐠𝐫𝐮𝐩𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐢 𝐢𝐧𝐟𝐫𝐚𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐮 𝐚𝐩𝐚̆𝐬𝐢 𝐬𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐢n 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞”, aprobat prin decizia Consiliului raional Soroca nr. 8/13 din 27 septembrie 2023.

   Documentul, semnat de Președintele raionului Soroca dl Veaceslav Rusnac Consiliul raional Soroca, dl Vadim Ciubotaru, inginer WASH Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală și reprezentanții instituțiilor beneficiare – Instituția Publică Gimnaziul Dărcăuți, Instituția Publică Gimnaziul Rudi, Instituția Publică Gimnaziul Cerlina, Instituția Medico-Sanitară Publică Centrul de Sănătate Cosăuți, Instituția Publică Gimnaziul Bulboci, Oficiul medicilor de Familie Volovița, Instituția Publică Gimnaziul Pîrlița, Oficiul Medicilor de Familie Rublenița, Instituția Publică Gimnaziul Racovăț, precum și primarii celor nouă localități, prevede stabilirea unui parteneriat durabil și eficient pentru asigurarea dotărilor WASH (alimentare cu apă, sanitație și igienă) în instituțiile de învățământ din raionul Soroca.

   Proiectul „Construcția/reconstrucția grupurilor sanitare și infrastructurii de alimentare cu apă și sanitație în instituțiile publice” este implementat în 30 de școli și 17 centre medicale din raioanele #Rîșcani, #Soroca, #Cahul, #Basarabeasca, #Briceni, #Ocnița și Unitatea Teritorial-Administrativă Găgăuzia. Instituțiile au fost selectate de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii și Ministerul Sănătății al Republicii Moldova.

   Activitățile sunt parte a subcomponentei 1.2. a proiectului #SAASM și vor include elaborarea documentației de proiect, conectarea instituțiilor la surse de apă, racordarea la sistemele de canalizare și construcția/reparația blocurilor sanitare interioare.

   Astfel, ase instituții de învățământ, un Centru de Sănătate și două Oficii a Medicilor de Familie din raionul Soroca vor avea grupuri sanitare și infrastructură de alimentare cu apă și sanitație, realizate în cadrul proiectului Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova.


Instituții preșcolare - 55
Școli primaree-grădiniță -  5
Școli primare - 8
Licee - 5
Gimnazii - 28
Școli de sport - 2

Indicatori economici, raionul Soroca, 2018

104,3 
Suprafața raionului (mii, ha)
100078
Locuitori
3637
Agenți Economici
3953,50
Salariul mediu pe raion (lei)

Bugetul Raionului Soroca -  anul 2020 Aprobat prin decizia Consiliului Raional Soroca nr.4/19 din 12 decembrie 2019
HARTA SERVICIILOR SOCIALE DIN RAIONUL SOROCA
Produs elaborat de People in Need din Cehia, în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor sociale în Moldova 2017-2019” .
REGULAMENTUL
privind modul de utilizare a mărcii turistice din raionul Soroca.