Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

Cultură și Turism

  Rețeaua instituțiilor de cultură este constituită din: 54 case și cămine culturale, 58 biblioteci publice, 6 școli de artă plastică și muzică, 2 muzee, activează 98 colective artistice, 4 centre de meșteșuguri populare,1 studiou muzical. Numărul total de monumente – 413, inclusiv: 194 de importanță natională, 219 de importanță locală.

-  Măsuri culturale 2020                                 -  Resursele turistice antropice
-  Regulament                                                -  Resurse turistice naturale
-  Meșteșuguri                                                -  Servicii turistice
- Agendă evenimente                                      - Turism religios 
- Activități culturale 2019        

În data de 1 octombrie 2023, începând cu orele 10.00 în municipiul Soroca s-a desfășurat ediția a XII-a a Festivalului Național al Mărului, organizat de către Consiliul raional Soroca în parteneriat cu Primăria municipiului Soroca și filiala Soroca a Camerii de Comerț și industrie a Republicii Moldova.
Evenimentul a început din Piața Libertății a municipiului Soroca, unde toți participanții la festival, delegațiile invitate în frunte cu conducerea raionului Soroca, au pornit spre Cetatea Soroca.
Cea de-a XII-a ediție a Festivului a adunat, tradițional, producători de mere, agenți economici din industria prelucrătoare, primăriile din raionul Soroca și meșteri populari.
Festivalul a fost deschis cu un mesaj de salut de către Președintele raionului Soroca dl Veaceslav Rusnac, menţionând, că acest eveniment are drept scop de a promova cultura mărului, producerea lui în livezile noastre, a stimula producătorii de mere, precum şi de a facilita schimbul de experienţă între fermieri şi de a prelua noile tehnologii avansate în cultivarea şi procesarea fructelor.
Evenimentul a mai vizat reînvierea artei meşteşugăreşti, marcarea localităţii ca intersecţie dintre culturi şi civilizaţii, consolidarea dialogului intercultural, crearea oportunităţilor pentru dezvoltarea businessului rural și promovarea turismului intern.
În cadrul evenimentului a avut loc expoziţia şi parada producătorilor de mere, sub acordurile Band Orchestrei a Consiliului raional Soroca, Ansamblului etnofolcloric „PLĂEȘII” din municipiul Chișinău şi Ansamblurilor folclorice și Ansamblurilor de dans din municipiul și raionul Soroca.

Instituții preșcolare - 55
Școli primaree-grădiniță -  5
Școli primare - 8
Licee - 5
Gimnazii - 28
Școli de sport - 2

Indicatori economici, raionul Soroca, 2018

104,3 
Suprafața raionului (mii, ha)
100078
Locuitori
3637
Agenți Economici
3953,50
Salariul mediu pe raion (lei)

Bugetul Raionului Soroca -  anul 2020 Aprobat prin decizia Consiliului Raional Soroca nr.4/19 din 12 decembrie 2019
HARTA SERVICIILOR SOCIALE DIN RAIONUL SOROCA
Produs elaborat de People in Need din Cehia, în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor sociale în Moldova 2017-2019” .
REGULAMENTUL
privind modul de utilizare a mărcii turistice din raionul Soroca.