Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

Cultură și Turism

  Rețeaua instituțiilor de cultură este constituită din: 54 case și cămine culturale, 58 biblioteci publice, 6 școli de artă plastică și muzică, 2 muzee, activează 98 colective artistice, 4 centre de meșteșuguri populare,1 studiou muzical. Numărul total de monumente – 413, inclusiv: 194 de importanță natională, 219 de importanță locală.

-  Măsuri culturale 2020                                 -  Resursele turistice antropice
-  Regulament                                                -  Resurse turistice naturale
-  Meșteșuguri                                                -  Servicii turistice
- Agendă evenimente                                      - Turism religios 
- Activități culturale 2019        

   La data de 17 august 2022, Președintele raionului Soroca, dl. Veaceslav Rusnac și primarul municipiului Soroca, dna Lilia Pilipețchi, au avut o întrevedere de lucru online cu reprezentanții administrației orașului Wuhan din China, cu participarea Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin.

   Părțile au discutat perspectivele cooperării în domeniul turismului, educației, comercial-economic. Deputatul Alla Pilipețcaia a subliniat că printre obiectivele de bază ale Partidului Socialiștilor se află promovarea unor standarde ridicate de viață în toate regiunile țării, deschiderea de noi locuri de muncă și piețe de desfacere pentru produsele autohtone.

   În cursul dialogului a fost menționată existența unui potențial sporit în efectuarea schimbului cultural între Soroca și Wuhan, predarea limbii chineze pentru tinerii din Soroca și creșterea atractivității turistice a orașului.

   Președintele raionului Soroca, dl. Veaceslav Rusnac a menționat interesul pentru implementarea unor proiecte în domeniul energiei regenerabile și securității energetice, cu suportul părții chineze.

   Directorul Oficiului Afacerilor Externe din Wuhan, Duan Xiaoming, a pledat pentru continuarea cooperării cu raionul Soroca în interesul ambelor state.

 

http://provincial.md/actual/raionul-soroca-a-stabilit-relatii-de-colaborare-cu-orasul-wuhan-din-china

Sursă: provincial.md


Instituții preșcolare - 55
Școli primaree-grădiniță -  5
Școli primare - 8
Licee - 5
Gimnazii - 28
Școli de sport - 2

Indicatori economici, raionul Soroca, 2018

104,3 
Suprafața raionului (mii, ha)
100078
Locuitori
3637
Agenți Economici
3953,50
Salariul mediu pe raion (lei)

Bugetul Raionului Soroca -  anul 2020 Aprobat prin decizia Consiliului Raional Soroca nr.4/19 din 12 decembrie 2019
HARTA SERVICIILOR SOCIALE DIN RAIONUL SOROCA
Produs elaborat de People in Need din Cehia, în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor sociale în Moldova 2017-2019” .
REGULAMENTUL
privind modul de utilizare a mărcii turistice din raionul Soroca.