Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

Cultură și Turism

  Rețeaua instituțiilor de cultură este constituită din: 54 case și cămine culturale, 58 biblioteci publice, 6 școli de artă plastică și muzică, 2 muzee, activează 98 colective artistice, 4 centre de meșteșuguri populare,1 studiou muzical. Numărul total de monumente – 413, inclusiv: 194 de importanță natională, 219 de importanță locală.

-  Măsuri culturale 2020                                 -  Resursele turistice antropice
-  Regulament                                                -  Resurse turistice naturale
-  Meșteșuguri                                                -  Servicii turistice
- Agendă evenimente                                      - Turism religios 
- Activități culturale 2019        

La data de 30 noiembrie 2021 în cadrul festivității cu prilejul împlinirii a 15 ani de parteneriat a Consiliul Judeţean Iași cu regiunile Vinnytsia și Cernăuţi (Ucraina),  de către  președintele raionului Soroca, dl Veaceslav Rusnac și Președintele Consiliului Județean Iași, dl Costel Alexe a fost

semnat Acordul de Cooperare între Consiliul Raional Soroca și Consiliul Județean Iași.

   “Când spunem Soroca, gândul ne duce la Cetatea de pe Nistru şi la Ştefan cel Mare, simboluri importante ale trecutului nostru comun. Prezentul ne oferă acum oportunitatea de lucra împreună

pentru binele comunităţilor noastre, despărţite de graniţe, dar unite de limba pe care o vorbim, de istorie, tradiţie şi cultură”, a afirmat dl Costel Alexe.

   “Nimic nu ne unește mai strâns decât ideile comune și lucrul în echipă. Sperăm că parteneriatul Iași-Soroca va fi unul durabil și productiv și că va genera cât mai multe idei de proiecte,

activități și evenimente cu realizări frumoase. Vă mulțumim pentru faptul că ne-ați acceptat ca parteneri și sperăm că acest parteneriat va fi benefic pentru ambele părți”, a declarat dl Veaceslav Rusnac.

   La eveniment  au participat vicepreședintele raionului Soroca, dl Iurie Tănase, Secretarul Consiliului Raional Soroca, dna Stela Zabrian, oficialităţi din regiunile Vinnytsia și Cernăuţi (Ucraina), reprezentanţii executivului, legislativului şi aparatului de specialitate al Consiliului Județean Iaşi.

 

https://fb.watch/9ChHQThMqQ/


Instituții preșcolare - 55
Școli primaree-grădiniță -  5
Școli primare - 8
Licee - 5
Gimnazii - 28
Școli de sport - 2

Indicatori economici, raionul Soroca, 2018

104,3 
Suprafața raionului (mii, ha)
100078
Locuitori
3637
Agenți Economici
3953,50
Salariul mediu pe raion (lei)

Bugetul Raionului Soroca -  anul 2020 Aprobat prin decizia Consiliului Raional Soroca nr.4/19 din 12 decembrie 2019
HARTA SERVICIILOR SOCIALE DIN RAIONUL SOROCA
Produs elaborat de People in Need din Cehia, în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor sociale în Moldova 2017-2019” .
REGULAMENTUL
privind modul de utilizare a mărcii turistice din raionul Soroca.