Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

Cultură și Turism

  Rețeaua instituțiilor de cultură este constituită din: 54 case și cămine culturale, 58 biblioteci publice, 6 școli de artă plastică și muzică, 2 muzee, activează 98 colective artistice, 4 centre de meșteșuguri populare,1 studiou muzical. Numărul total de monumente – 413, inclusiv: 194 de importanță natională, 219 de importanță locală.

-  Măsuri culturale 2020                                 -  Resursele turistice antropice
-  Regulament                                                -  Resurse turistice naturale
-  Meșteșuguri                                                -  Servicii turistice
- Agendă evenimente                                      - Turism religios 
- Activități culturale 2019        

        Astăzi, data de 01.02.2021, cu prilejul Zilei autonomiei locale și a lucrătorului din administrația publică locală, dl Veaceslav Rusnac, Președinte al raionului Soroca, vicepreședinții raionului Soroca și angajații Consiliului raional au adus un mesaj de felicitare tuturor primarilor din localitățile raionului Soroca, înmânându-le cu această ocazie diplome, pentru activitate prodigioasă, profesionalism, contribuție substanțială la dezvoltarea social-economică a unității administrativ-teritorială.

Totodată, în discursul său, dl Veaceslav Rusnac, a mulțumit  aleșilor locali pentru munca cu dedicație care o depun în folosul cetățenilor, pentru numeroasele momente dificile depășite, pentru responsabilitate, înțelepciune, răbdare, inițiativă și sacrificiile în interesul comunității, menționând că acest eveniment nu reprezintă o  simplă oficiere a unei zile profesionale, ci constituie o recunoaștere a eforturilor pe care toți le depun zi de zi, pentru dezvoltarea localităților și pentru binele cetățenilor.

În final, dl Președinte a confirmat cu certitudine că este dispus, în continuare pentru conlucrare, pentru prosperarea comunităților locale, urându-le sănătate, optimism, inspirație pentru noi proiecte și realizări ambițioase.

La rândul său, dl Serghei Cetulean, Președintele Asociației Primarilor din raionul Soroca, a înmânat dlui președinte Diplomă de Excelență profesională pentru spirit competitiv și creator în realizarea obiectivelor APL de nivelul II, atitudine grijulie față de oameni și conlucrare excelentă cu APL de nivelul I, precum și o Scrisoare de mulțumire angajaților din cadrul Aparatului Președintelui și subdiviziunilor Consiliului raional Soroca.


Instituții preșcolare - 55
Școli primaree-grădiniță -  5
Școli primare - 8
Licee - 5
Gimnazii - 28
Școli de sport - 2

Indicatori economici, raionul Soroca, 2018

104,3 
Suprafața raionului (mii, ha)
100078
Locuitori
3637
Agenți Economici
3953,50
Salariul mediu pe raion (lei)

Bugetul Raionului Soroca -  anul 2020 Aprobat prin decizia Consiliului Raional Soroca nr.4/19 din 12 decembrie 2019
HARTA SERVICIILOR SOCIALE DIN RAIONUL SOROCA
Produs elaborat de People in Need din Cehia, în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor sociale în Moldova 2017-2019” .
REGULAMENTUL
privind modul de utilizare a mărcii turistice din raionul Soroca.