Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

Comunicat
 Vizita de monitorizare a Unității de Management din România pentru
Proiectul
,,Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”,
cod 1 HARD/2.1/50

Programul Operațional Comun România/Republica Moldova EMS-ENI 2014-2020

Programul este finanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate.

Marți, 15 noiembrie 2022, la inițiativa Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației - Autoritate de Management din România - a avut loc vizita de monitorizare în cadrul Proiectului transfrontalier ,,Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”. Vizita oficială s-a desfășurat atât în incinta Consiliului Raional Soroca (Republica Moldova), cât și la Cetatea Soroca.

La întâlnirea din cadrul Consiliului Raional Soroca au participat consilierii guvernamentali Nicolae Neață și Alin Nițulescu, din partea Unității de Management din România, reprezentanți ai Consiliului Raional Soroca, precum și membrii Echipei de implementare a proiectului de la Soroca (Republica Moldova).

La începutul ședinței, domnul Veaceslav Rusnac - Președintele Raionului Soroca – a adresat un călduros cuvânt de salut pentru oaspeții din România. În cadrul acestei benefice întâlniri au fost discutate mai multe aspecte legate de stadiul implimentării proiectului. 

Discuțiile au fost extrem de utile și eficiente, stabilind clar etapele de derulare ale proiectului.

Vizita de monitorizare a delegației române din partea Unității de Management a Proiectului a continuat la Cetatea Soroca, unde s-au dezbătut mai pe larg aspecte legate de lucrările de restaurare a cetății Soroca, mai ales, s-a avut în vedere găsirea unor soluții pentru a îndeplini condițiile din Avizul acordat de Consiliul Național al Monumentelor din Republica Moldova, în așa fel încât să nu se întârzie foarte mult procesul de restaurare al acestui valoros monument istoric, iar proiectul să deruleze în condiții optime.   

Pentru mai multe detalii Vă rugăm să contactați: Igor Țarălungă, manager proiect, Natalia Tonofa, expert vizibilitate. Telefon: (+373) 230 2-65-76.

Data publicării: 18.11.2022


Această publicație a fost realizată cu asistența financiară a Uniunii Europene. Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a Consiliului Raional Soroca și nu poate fi considerat în niciun caz ca reflectând opiniile Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.