Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

Comunicat
Ședința Consiliului Național al Monumentelor Istorice în cadrul proiectului
 ,,Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”,

1 HARD/2.1/50

Programul Operațional Comun România/Republica Moldova EMS-ENI 2014-2020

Programul este finanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate.

 

 

Joi, 2 iunie 2022, la inițiativa Ministerului Culturii în incita cetății Soroca a fost organizată și desfășurată ședința de lucru în cadrul proiectului ,,Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”,1 HARD/2.1/50.
    Această vizită a avut loc ca urmare a depunerii repetate a pachetului de documente tehnice pentru obținerea avizului de restaurare și conservare a monumentului.
      La ședință au participant Reprezentanți ai Ministerului Culturii, membrii Consiliului Național al Monumentelor Istorice, Proiectantul, Reprezentanți ai Consiliului Raional Soroca și Echipa de implementare a proiectului.

      În cadrul acestei vizitei a fost pus în discuție Proiectul de execuție a lucrărilor de restaurare a cetății Soroca, pe următoarele lucrări de intervenție:

-          Organizarea evacuării apelor uzuale din interiorul cetății Soroca;

-          Reconstituirea galeriei din lemn la nivelul II și a pardoselilor din interiorul turnurilor circulare;

-          Instalarea unui dispozitiv de ridicare la toate nivelurile cetății pentru persoanele cu dezabilități;

-          Organizarea intrării în turnul principal în urma descoperirii gurii de lup la intrarea în cetate;  

-          Reconstituirea scărilor care asigură accesul la nivelurile superioare din curte;

-          Reconstituirea terasei din fața paraclisului.

       Prin urmare, la data de 03 iunie 2022 a fost organizată ședința Consiliului CNMI la Ministerul Culturii, în cadrul căreia s-au expus specialiștii în domeniu în vederea modificării și adaptării condiționate a proiectului tehnic de restaurare a cetății Soroca. 

                                                                                                                                          

Pentru mai multe detalii Vă rugăm să contactați: Igor Țarălungă, manager proiect, Natalia Tonofa, expert vizibilitate. Telefon: (+373) 230 2-65-76

Data publicării: 14.06.2022

Această publicație a fost realizată cu asistența financiară a Uniunii Europene. Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a Consiliului Raional Soroca și nu poate fi considerat în niciun caz ca reflectând opiniile Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.