Căutare în site

La 11 februarie 2020, Rusnac Veaceslav, Preşedintele Raionului Soroca, l-a avut ca oaspete pe Victor Gaiciuc, ministru al Apărării. Vizita oficialului vine în contextul vizitelor în teritoriu a membrilor Guvernului în scopul consolidării relațiilor dintre autoritățile administrației publice centrale și cetățeni, precum și soluționării operative a problemelor cu care se confruntă societatea.
Agenda ministrului apărării a demarat cu o discuţie între preşedintele raionului şi Larisa Celac, şef al Oficiului teritorial Soroca al Cancelariei de Stat, reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Principalele subiecte abordate în cadrul întrunirii vizau problemele construcției podului peste râul Nistru s. Cosăuți - or. Iampol (Ucrcaina); construcția unei stații de epurare a municipiului Soroca și redeschiderea Secției de înmatriculare a transportului și calificarea conducătorilor auto Soroca (SÎTCCA).
Vizita a continuat cu întâlnirea preşedinţilor organizaţiilor de veterani din Afganistan, din Transnistria şi a participanţilor la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl.
La finele vizitei ministrul a depus flori la monumentul lui ”Ștefan cel Mare și Sfânt” și Complexul Memorial.
În continuare, ministrul a vizitat mai multe subdiviziuni din municipiul Soroca, cum ar fi Secţia Administrativ-Militară, instituţia militară (filiala Î.S. “C.P.S.A.N.” Soroca).