Căutare în site

Ambasadorul SUA Dereck J. Hogan în vizită la Soroca

La data de 8 septembrie, în sala de Protocol a Consiliului Raional Soroca, Președintele raionului Soroca, dl Ghenadie Muntean, vicepreședintele raionului ,dl Vladimir Nicuța, secretarul Consiliului Raional, dna Zabrian Stela și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Soroca au avut o întrevedere de lucru cu delegația americană în frunte cu Ambasadorul SUA Dereck J. Hogan. Scopul vizitei a fost de a face cunoștință cu potențialul economic și investițional al Raionului Soroca. În cadrul discuțiilor s-au identificat domeniile de posibilă colaborare pe viitor. Președintele raionului Soroca, dl Ghenadie Muntean, a ținut să mulțumească pentru proiectele investite în raion și a invitat întreaga delegație la Festivalul Mărului care va avea loc la data de 15 septembrie,curent. 
În prima parte a zilei, a vizitat familia Cazac din Hristici, tineri apicultori care au beneficiat de stupi verticali și asistență tehnică din partea USAID/APM. Totodată Ambasadorul SUA Dereck J. Hogan a organizat la Soroca sărbătoarea ZIUA AMERICII  în parcul Grigore Vieru și a atras zeci de vizitatori, în special tineri.
 În cadrul Zilei Americii au fost amenajate câteva zone tematice: zona informativă despre proiectele finanțate de Guvernul SUA, zona gastronomiei americane unde s-a creat coadă la hamburgeri distribuiți gratuit, zona de concert unde a evoluat trupa Ginetta’s Vendetta SUA și de proiecție a filmului american ”Femeia fantastică” (2017), precum și zona sportivă, unde cu ghidarea instructorilor, vizitatorii au avut posibilitatea să joace baseball și fotbal american.