Căutare în site

Iarmarocul „Produs de Soroca” și Festivalul „Victor Postolachi” (2019)

Iarmarocului „Produs de Soroca” și Festivalului „Victor Postolachi”.

Mai Mult

Înfrățirea raionului Soroca cu județul Bacău

Evenimentul a avut loc în Sala de Protocol a Consiliului Raional Soroca.

 Pedagogul anului
Finala Concursului
,,Pedagogul Anului"
Mai Mult

 Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Mărului bate la ușă

La data de 15.09.2019 va avea loc Festivalul Mărului ediția a IX-a

Şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a raionului Soroca
La data de  7 august 2019,  în  sala de şedinţe a Consiliul Raional s-a desfășurat 
 şedinţa ordinară  a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a raionului Soroca, la care s-a examinat  totalurile evaluării a stării tehnice şi a rezistenţei constructive a clădirilor, grădiniţelor, şcolilor, obiectelor de importanţă socială din primăriile satelor (comunelor) ale raionului Soroca cât și examinarea actelor de evaluare a prejudiciului cauzat în urma ploilor torenţiale din  luna iulie pe teritoriul raionului Soroca.
    Conform rapoartelor prezentate de către dl Mihai Borș, Șef DSE Soroca și dl Mihail Grabciuc, viceprimarul Municipiului Soroca, în șase clădiri din raion și municipiu, s-au constatat abateri a stării tehnice care prezintă pericol major și urmează a fi soluționate.
Preşedintele raionului, Preşedintele CSE Soroca, dl Ghenadie Muntean a solicitat celor prezenţi monitorizarea şi implicarea în soluţionarea problemelor apărute în localităţile din raion cât și înaintarea de către Comisia Situații Excepționale a raionul Soroca , către Agenția de supraveghere tehnică din municipiul Bălți, a unui demers pentru  efectuarea expertizei a clădirilor care prezintă un grad ridicat de avarie.
     De asemenea a fost solicitat în mod urgent, identificarea soluțiilor, de către Primăria Municipiului Soroca și prezentarea lor către ședința următoare, a problemei cu privire la persoana social-vulnerabilă, care în mai multe cazuri înregistrate a provocat incendii  în imobilul de pe strada Luceafărului. 
  Doamna Aliona Andriuță, Șef Direcția Agricultură și Alimentație, a raportat despre situația creată în urma ploilor cu grindină, unde au  avut de suferit mai multe tipuri de culturi agricole, în jur de circa 1032 ha, prejudiciul cauzat, conform actelor întocmite, constituie circa 5 mln. 620 mii lei. 
Raportorii și-au notat sugestiile și propunerile care vor fi executate.