Căutare în site

Festivalul Mărțișor 2019S-A ÎNCHEIAT CEA DE A 53 A EDIȚIE A FESTIVALULUI MĂRȚIȘOR 2019

Mai Mult

Înfrățirea raionului Soroca cu județul Bacău

Evenimentul a avut loc în Sala de Protocol a Consiliului Raional Soroca.

 Pedagogul anului
Finala Concursului
,,Pedagogul Anului"
Mai Mult

Ședința Consiliului Raional Soroca


LA data de 11.04.2019 a avut loc Ședința Consiliului Raional Soroca
Mai mult
TURISMUL RURAL – UN PAS SIGUR PENTRU SPORIREA COOPERĂRII TRANSFRONTALIERE ÎNTRE RAIOANELE SOROCA ȘI IAMPIL.

Astăzi, 4 martie a avut loc conferința de finalizare a proiectului „Turismul rural – un pas sigur pentru sporirea cooperării transfrontaliere între raioanele Soroca și Iampil”, acest proiect este  implementat de IDIS „Viitorul” în parteneriat cu Consiliul Raional Soroca și Administrația raională Iampil (Ucraina). Proiectul a fost cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Teritorială Republica Moldova – Ucraina în cadrul Parteneriatului Estic (EaPTC).
Scopul este de a crea un mediu favorabil pentru programele de cooperare teritorială de-a lungul frontierei între Moldova - Ucraina, respectând specificului zonei. La fel, Programul își propune să consolideze capacitățile autorităților locale și regionale și ale actorilor nonguvernamentali, în scopul dezvoltării şi implementării în comun a proiectelor transfrontaliere. 
În cadrul conferinţei a fost realizată prezentarea generală a proiectului finalizat; obiective, activităţi şi rezultate:
• S-a elaborat Programul/planul comun pentru dezvoltarea turismului rural pentru Soroca (Moldova) și districtele Iampil (Ucraina) prin cooperare transfrontalieră "
•A fost creată o asociație comună moldo-ucraineană a furnizorilor de servicii turistice rurale din raioanele Soroca (Moldova) și Iampil (Ucraina).
•S-a elaborat "Ghidul pentru furnizorii de turism", în limbile română și ucraineană, care explică mecanismul de funcționare a activității turistice rurale și standardele necesare pentru promovarea turismului rural
•S-au efectuat  acțiuni de investiții pentru lucrări de infrastructură mici - o instituție publică culturală din Soroca și două instituții publice culturale de la Iampil (Muzeul de Arheologie și Regele Sarmați Inesmeia, Muzeul Vinului și Vinificației).
 La eveniment a fost prezentată o hartă cu 5 trasee turistice, broșuri cât și un film documentar despre potențialul turistic al Raionului Soroca (Moldova) și Iampil (Ucraina).
La conferință au fost prezenți echipa de implementare a proiectului, Cătălina Arghir- expert de la Secretariatul Tehnic și Autoritatea de Management, autorități locale, prestatori de servicii turistice din Moldova și Ucraina.
Pentru a cunoaște mai multe detalii despre proiectul  „Turismul rural – un pas sigur pentru sporirea cooperării transfrontaliere între raioanele Soroca și Iampil” accesați pagina oficială www.sorocayampiltur.info.