Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

     Astăzi, 22 august 2020, ministrul Economiei și Infrastructurii, dl Sergiu Railean s-a aflat într-o vizită de lucru în raionul Soroca, unde a discutat cu autoritățile publice locale și mediul de afaceri despre situația social-economică din țară și din unitatea teritorial administrativă respectivă.

      În cadrul discuției Vicepreședintele raionului, dna Bordianu Alla, l-a informat pe ministrul Sergiu Railean despre proiectele de asistență externă implementate de Consiliul Raional și despre valorificarea surselor financiare planificate de întreprindere pentru realizarea investițiilor în perioada 2019 – 2020.

      La fel, Vicepreședintele raionului, dl Andonii Boris, s-a referit la cele mai actuale chestiuni legate de dezvoltarea regiunii, inclusiv despre construcția și reabilitarea drumurilor, cât și infrastructura socială.  Gestionarea eficientă a drumurilor rationale și a drumurilor din gestiunea Administrației de stat.

     Principalele subiecte abordate în cadrul întrunirii vizau problemele construcției podului peste râul Nistru s. Cosăuți - or. Iampol (Ucraina).     Dificultățile apărute în gestionarea afacerilor, măsurile pentru susținerea mediului de afaceri și diminuarea impactului crizei pandemice asupra acestuia precum și politicile, la care lucrează Ministerul Economiei și Infrastructurii, pentru perioada de criză și relansarea economiei în perioada post criză.

     Dl Sergiu Railean s-a referit la investițiile în infrastructura de drum care urmează a fi făcute în anul curent din sursele Fondului Rutier și Programul de reparație a drumurilor naționale, locale comunale și străzi – Drumuri 2020. De asemenea, s-a discutat și despre proiectul guvernamental în domeniul serviciilor de iluminat public stradal în zonele rurale ale țării.

      În cadrul discuției cu rezidenții Incubatorului de Afaceri, Sergiu Railean a apreciat curajul și flexibilitatea antreprenorilor, care au identificat soluții pe perioada crizei. De asemenea, le-a dat asigurări că întreprinderile vor fi susținute de stat la etapa post criză și relansare prin diverse programe, granturi și subvenții acordate prin Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

     În cadrul Incubatorului de Afaceri Soroca își desfășoară activitatea 319 de companii dintre care 7 sunt start-upuri, 8 sunt gestionate de tineri și 11 companii sunt administrate de femei. Au fost create 85 locuri de muncă dintre care 52 pentru femei și 33 destinate tinerilor.

În 2019, cifra de afaceri a rezidenţilor a constituit circa 13 de milioane de  lei.

Pe parcursul anilor 2009-2020, de serviciile Incubatorului de Afaceri Soroca au beneficiat 350 de companii.

     Ministrul Sergiu Railean a dat asigurări că, autoritățile centrale vor depune eforturi maxime pentru a depăși toate obstacolele menționate în cadrul întrevederii de astăzi.