Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

Astăzi, întreaga comunitate muzeografică internațională, consemnează Ziua Internațională a Muzeelor, zi în care marcăm activitatea celor care se manifestă plenar la promovarea valorilor naționale și la transmiterea acestora mai departe, lucru de care trebuie să se îngrijească întreaga societate.

Ziua Internațională a Muzeelor, lansată la inițiativa Ministerului Culturii și Comunicării din Franța în anul 1977 și marcată anual la 18 mai, de-a lungul anilor a devenit un eveniment de succes desfășurat la nivel internațional. 

În contextul pandemiei de COVID-19, care a determinat în majoritatea țărilor luarea de decizii precum izolarea la domiciliu, distanțarea socială şi închiderea tuturor instituțiilor culturale, Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM) a decis să adapteze formatul și să se concentreze asupra activităților digitale, pentru a promova valorile Zilei internaționale a muzeelor, asigurând în același timp siguranța publicului și a personalului. Totodată, ICOM face precizarea că muzeele din întreaga lume sunt binevenite să își organizeze o serie de activități la sediul lor în perioada 14-16 noiembrie 2020.

Stimați angajați ai muzeelor!

 

Din numele Consiliului Raional Soroca și al meu personal, vă adreseaz cele mai sincere urări de sănătate. Apreciem enorm munca pe care o depuneți cu abnegație și devotament la perpetuarea neamului și tradițiilor noastre! pentru munca pe care o depuneți cu abnegație și devotament la perpetuarea neamului și tradițiilor noastre!

 

Cu respect,

Rusnac Veaceslav

Președinte al Raionului Soroca