În contextul tendinței de agravare a situației epidemiologice în Republica Moldova, inclusiv în raionul și municipiul Soroca, la data de 17 martie 2021, dna Svetlana Paunescu, vicepreședine a raionului Soroca, președintă a Comisiei raionale Extraordinare de Sănătate Publică, a efectuat o vizită de lucru la Instituția Medico-Sanitară Publică Spitalul raional Soroca  „A. Prisacari”.

Scopul vizitei a fost informarea asupra stării de lucruri din instituție, condițiile de activitate, starea igienico-sanitară a încăperilor, calitatea serviciilor medicale prestate și a alimentației pacienților, asigurarea instituției cu medicamente și dotarea cu echipament necesar, precum și posibilitățile de acoperire a necesităților în cazul bolnavilor diagnosticați cu COVID-19.

S-a constatat că la moment instituția deține, în mare parte, resursele necesare pentru a oferi servicii medicale locuitorilor raionului Soroca. S-au primit asigurări din partea administrației și angajaților instituției referitor la asigurarea suficientă cu medicamente, dezinfectanți și echipament de protecție necesar în tratamentul infecției COVID-19, dar și a altor maladii.

În cadrul vizitei, din discuțiile cu angajații și pacienții, au fost identificate mai multe aspecte ce pot fi îmbunătățite în scopul sporirii accesului populației la servicii medicale calitative, consolidarea infrastructurii și modernizarea, în ansamblu, a sistemului de sănătate din raion.

         La finele vizitei dna Svetlana Paunescu a adus mulțumiri tuturor angajaților pentru dăruire de sine, muncă enormă și deloc ușoară pe care o depun zi de zi, pentru competență, profesionalism, dorindu-le și în continuare putere și sănătate pentru a putea face față dificultăților.