1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Programul german de granturi pentru tineri

PDFImprimareEmail

Scris de Secția Organizarea și Coordonarea Activității Administrative Luni, 18 Iulie 2016

    #neuLAND este un program multinațional de fellowship lansat de Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei și implementat de Academia Europeană din Berlin. Scopul programului este de a inspira tinerii antreprenori sociali din țările membre ale Parteneriatului Estic al UE și Rusia, precum și pentru a le oferi posibilitatea în promovarea inițiativelor lor sociale, culturale, economice sau politice.
#neuLAND este un program de granturi pentru tineri, în vârstă de până la 28 de ani, care locuiesc în Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Rusia și Ucraina, și care au idei inovatoare și creative cu impact social.
Pe parcursul programului de patru săptămâni în Germania, participanții vor lucra pe cont propriu asupra proiectelor individuale, fiind susținuți de experți și alți participanți, vor lua parte la ateliere și vor explora Germania pe cont propriu. În mod ideal, fiecare participant va iniția o idee de start-up după întoarcerea în țara de origine.
      Din fiecare țară vor fi selectate de la două până la patru persoane pentru a participa la programul #neuLAND și a primi o bursă de grant pentru implementarea ideilor lor.
#neuLAND va consta din trei etape:
-        30 septembrie - 06 octombrie 2016: Seminar de pregătire la Berlin, Germania
-        7-26 octombrie 2016: Tinerii vor descoperi, în mod individual Germania
-        27-29 octombrie 2016: Atelier de lucru la Berlin
Grantul acoperă:
-        Toate costurile pentru seminarul de pregătire și atelierul de încheiere de la Berlin, inclusiv costurile de călătorie, cazare și masă
-        Biletul de tren pentru călătoria din Germania (Interrail Pass/Rail Pass)
-        O sumă fixă ​​pentru a acoperi cazarea, masa, program de evenimente cultural, etc., în timpul celor trei săptămâni de călătorie oriunde în Germania
Cerințe de aplicare:
-        Tineri cu vârsta între 20 și 28 de ani
-        Cunoașterea fluentă a limbii engleze
-        Reședința într-una dintre următoarele țări: Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Rusia sau Ucraina
Documente necesare pentru aplicație (în limba engleză):
-        CV-ul actualizat (cu informațiile de contact incluse)
-        Scrisoarea de motivație (maxim 3000 de caractere, fără spații)
-        O idee/schiță de proiect (maxim 3000 de caractere, fără spații) cu răspunsuri la următoarele întrebări:
o Care este ideea ta de proiect?
o Care este impactul social al proiectului?
o Ce persoane sunt grupul (grupurile) țintă ale proiectului?
o Cum ați organiza implementarea proiectului?
o Cum înțelegi rolul tău în societate?
Termen limită de aplicare: 29 iulie 2016
Aplicațiile (în limba engleză) vor fi transmise prin e-mail la: Academia Europeană din Berlin (EAB): Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Persoană de contact: Claudia Rehrs, Manager de proiect, +49 30 895951-37


Serviciul Proiecte Investitionale
tel. +373 230 30191,
fax: +373 230 26576

Selectarea beneficiarilor pentru obținerea granturilor (co-finanțare) pentru lansarea produselor noi din pomușoare în stare procesată

PDFImprimareEmail

Scris de Secția Organizarea și Coordonarea Activității Administrative Luni, 18 Iulie 2016

   Pentru a contribui la dezvoltarea sectorului de pomușoare din Republica Moldova, Fundația HEKS Moldova a inițiat implementarea proiectului „Îmbunătățirea productivității și accesul la piață a producătorilor de pomușoare”, care planifică de a  avea ca beneficiari peste 1200 de producători de pomușoare din Centrul și Nordul Republicii Moldova.
Unitatea de implementare a proiectului este ONG Centrul de Consultanță în Afaceri. Metoda de abordare în procesul de implementare va fi principiul M4P (Making Markets Work for the Poors), adică facilitarea schimbărilor în sistem prin conlucrarea strânsă dintre proiect și jucătorii de pe piață (procesatorii, intermediarii si exportatorii, depozitele frigorifice, rețelele de magazine, instituțiile statului, instituțiile de învățământ cu profil agricol, instituții financiare și de micro-finanțare, asociații și federații de producători agricoli, etc.).     
   Pentru a stimula consumul de pomușoare autohtone procesate, CCA intenționează să co-finanțeze, prin acordarea de granturi, lansarea unui sau a mai multor produse noi din pomușoare cultivate de fermierii autohtoni, și comercializate prin rețele de retail din Republica Moldova sau peste hotarele ei.
      Granturile vor fi alocate pentru compensarea unei anumite părți din costurile de marketing aferente creării unui produs(e) din pomușoare (ambalaj, stickere, etc.).
Beneficiari ai granturilor pentru crearea noilor produse din pomușoare pot fi întreprinderi de orice formă organizatorico-juridică care sunt înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova şi desfășoară activitatea în domeniul Fabricării și comerțului produselor alimentare, dețin în proprietate utilaj de producere, sau, au contract încheiat cu întreprindere ce deține utilaj specializat, cu excepția instituțiilor de cercetări științifice, stațiunile tehnico-, didactico-experimentale sau alte instituții publice.
     CCA va acorda granturi în valoare de 50% din costuri, dar nu mai mult de 30.000 lei.
Pentru a obține mai multe informații despre concurs, dar și pachetul de acte necesare pentru a beneficia de grant, companiile interesate sunt invitate să expedieze o solicitare la adresa: sergiu.ipatii[at]cca-ngo.org
Termenul limită de depunere a solicitărilor: 31 august 2016. 

Serviciul Proiecte Investitionale
tel. +373 230 30191,
fax: +373 230 26576


Mai multe articole..


Pagina 7 din 45