1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ziua Independenței Republicii Moldova sărbătorită la Soroca

Astăzi, în Palatul de Cultură din Soroca a fost organizată adunarea solemnă dedicată Zilei Independenţei. La eveniment au fost invitați Episcopul IOAN de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și al Întregii Moldove, Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova Elena Bodnarenco, Șeful Oficiului Teritorial Soroca al Cancelariei de Stat și Reprezentantul Guvernului în teritoriu Vladimir Ceban, Cetățenii de Onoare ai raionului Soroca , primarii localităților din raion , consilieri, serviciile disconcentrate , precum și locuitori ai municipiului și raionului. În calitate de oaspeți au fost prezente delegația Administrației de Stat a regiunii Vinița și delegația Consiliului Raiona Iampol .

Activitatea a inclus un program artistic, în cadrul căreia invitații , inclusiv conducătorii delegaţiilor prezente au susţinut alocuţiuni. 
Au fost înmînate certificatele de conferire a Titlului ,, Cetățean de Onoare a raionului Soroca ”

(domnului Marc Raiher, președinte al Biroului Executiv al cooperării raionale de consum ,,Universalcoop”, doamnei Nina Cioca, consilier raional, director al Instituției Preșcolare din s. Vasilcău, doamnei Nina Porcescu, pensionar cu un stagiu de 53 de ani în domeniul pedagogic, domnului Ghenadie Muntean, Președintele raionului, domnului Cebotărean Ion, pensionar , ex-vicepreședinte al raionului Soroca, domnului Serghei Dragan,administrator al Întreprinderii mixte ,,ErmoGrup”, domnului Voloceai Vasile, medic chirurg, Secția chirurgie a IMSP Spitalul Raional ,,A. Prisacari”),

precum și Diplome de Onoare .

În discursul său Președintele Raionului Soroca a subliniat importanţa deosebită a acestei sărbători, respectiv împlinirea a 26 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, a prezentat un succinct raport de activitate și a îndemnat pe cei prezenți la solidaritate și acțini concrete întu binele cetățenilor. 
De asemenea, în incinta Palatului de Cultură s-a desfăşurat Expoziția Meşterilor Populari, iar evenimentul urmează să se încheie duminică, 27 august , cu depuneri de flori la Monumentul Eroilor căzuți în conflictul armat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova (ora 10.00) și la monumentul lui Ştefan cel Mare, din Piața Libertății (ora 10.30), după care Soroca se va încinge într-o horă a Independenței.