1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vizită de lucru la Suceava

La data de 19 august 2017, Președintele Raionului Soroca, dl Ghenadie Muntean a participat la cel mai mare Festival de Artă Medievală ”Ștefan cel Mare” din România, care s-a desfășurat în Cetatea de Scaun a Sucevei. Ajuns în a XI-a ediție, festivalul pentru prima dată a fost unul internațional. Alături de trupele din țară au participat și invitați din Ucraina, Serbia și Ungaria. Acest Festival este impresionant atît prin modalitatea de organizare, cît și prin numărul de participanți și spectatori.

         În cadrul programului a fost inclusă vizitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” – Suceava. Inspectorul-șef , generalul de brigadă Ion Burlui a prezentat Unitatea militară, tehnica specializată pentru intervenție în situații de urgență. Dl Burlui a menționat faptul că are o conlucrare foarte frumoasă cu Republica Moldova, înțelege că la capitolul dotare cu tehnică de intervenție sînt anumite carențe, dar la capitolul dotare cu tehnică a Centrelor operative de informare Republica Moldova stă în unele cazuri mai bine ca unitatea din Suceava.

         Atît la întîlnirile oficiale, cît și la cele informale, partea română a manifestat  o deschidere mare față de delegația din Soroca. Dl Gr. Flutur, președinte al Consiliului Județean Iași a avut un șir de discuții cu dl G. Muntean, președinte al Raionului Soroca. Au fost identificate domeniile în care am putea conlucra. Urmează semnarea unui acord de colaborare în care vor fi stipulate atît domeniile de colaborare, cît și responsabilitățile părților. Au fost definitivate teme pentru proiecte comune care, sperăm, vor fi realizate în viitorul apropiat.