1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Dialog de politici publice cu genericul ”Direcții strategice de dezvoltare a serviciilor comunitare de sănătate mintală”

            Pe data de 5 iulie 2017, în cadrul proiectului moldo-elvețian MENSANA ”Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova”, susținut de Agenția elvețiană de dezvoltare și cooperare și IP Trimbos Moldova, s-a desfășurat un dialog de politici publice cu genericul ”Direcții strategice de dezvoltare a serviciilor comunitare de sănătate mintală”.

            La dialog au participat reprezentanți din cele 4 raioane pilot: Soroca, Orhei, Cahul, Cimișlia și reprezentanți din 7 raioane din partea de nord a Republicii Moldova: Briceni, Ocnița, Drochia, Fălești, Orhei, Florești, Râșcani.

            Agenda evenimentului a inclus alocuțiuni de salut din partea reprezentantului Ministerului Sănătății -  dna Tatiana Zatâc, șef  Direcție asistență medicală primară, urgentă și comunitară; președintelui raionului Soroca - dnul Muntean Ghenadie , managerului de proiect MENSANA - dna Victoria Condrat.

            Sesiunea de comunicări a constat din luările de cuvânt ale dnei T. Zatâc, dnului Curocichin Ghenadie, consultant Asistență Medicală Primară MENSANA, Păunescu Svetlana, șef Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Soroca, Ciobanu Ludmila, director Centrul de Sănătate Soroca, Ghenadie Vieru, coordonator Centrul Comunitar de Sănătate Mintală Soroca. Calitatea de moderator în partea a doua a evenimentului i-a revenit dnei Condrat Victoria. 

            Pe parcurs a fost dezvoltat un dialog constructiv în care s-au abordat problemele stringente ale procesului de reformare a serviciilor comunitare de sănătate mintală, precum și aspecte ale colaborarii intersectoriale, gama serviciilor sociale integrate la nivel comunitar, bunele practici în implementarea noului model de îngrijiri în sănătatea mintală.

            Scopul general al proiectului este ameliorarea condițiilor de viață a persoanelor cu probleme de sănătate mintală prin oferirea accesului la servicii calitative de sănătate mintală funcționale la nivel de comunitate, alături de rude și prieteni.

DSC 0366

DSC 0367

DSC 0374

DSC 0379