1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

În atenţia Primarilor satelor şi comunelor, agenţilor economici , Şefilor instituţiilor Publice care organizează licitaţii pentru aprovizionarea cu produse alimentare

    În scopul implementării eficiente a politicii statului în domeniul siguranţei alimentare şi a atingerii unui înalt nivel de protecţie a consumatorului Vă aducem la cunoştinţă următoarele:
       La elaborarea caietelor de sarcini pentru organizarea licitaţiilor privind aprovizionarea cu produse alimentare a instituţiilor de învăţămînt primar, gimnazial, liceal, preşcolar, tabere de odihnă, instituţii medico sanitare, aziluri pentru bătrîni, centre de amplasament temporar pentru adulţi şi copii şi alte instituţii similare,  se includ  cerinţele obligatorii după cum urmează:
1. Se interzice în scopul preparării bucatelor asigurarea cu carne de pasăre în formă de semifabricate marinate, inclusiv cu adaosul unor aditivi alimentari şi condimente;
2. Peştele congelat să fie recepţionat în stare eviscerată ( fără cap şi intestine) ;
3. Se interzice asigurarea unităţilor menţionate cu produse lactate care conţin grăsimi vegetale cum ar fi: produs de brînză, produs de caşcaval, produs de smîntînă etc.
4. Produsele de panificaţie în special să fie ambalate şi etichetate obligatoriu, conform legislaţiei în vigoare;
 5. Se admit spre consum şi procesare fructe şi legume numai în stare proaspătă.
Informaţii suplimentare  la tel:  0230.2.23.13 , sau în Secţia Economie al CR Soroca