1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

În atenția agenților economici !

  Ca parte componentă a activităților continue ale Contractului de Reformă Sectorială pentru Zona de Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv (DCFTA/ZLSAC), Componenta 4: Îmbunătățirea aspectelor cheie de competitivitate în domeniul implementării Programului de sensibilizare privind competitivitatea în contextul DCFTA, Proiectul UE ”Asistență tehnică pentru implementarea DCFTA” (AT DCFTA) a elaborat și a publicat Directoriul Prestatorilor de Servicii în Afaceri în contextul implementării ZLSAC în Republica Moldova.

    Publicația este concepută să asigure promovarea și cunoașterea instituțiilor și organizațiilor care furnizează servicii de dezvoltare a afacerilor în Moldova și să faciliteze accesul la spectrul de servicii prestate. Directoriul în cauză prezintă informații specifice privind 22 de entități prestatoare de servicii în afaceri pe diverse arii de competențe și intervenție conexe implementării ZLSAC, care includ: managementul în afacere și dezvoltarea businessului, implementarea și conformarea la standarde de calitate și sistemele de management, protecția consumatorilor, reglementarea si controlul siguranței alimentelor, promovarea comerțului, dezvoltarea exportului și servicii vamale. Astfel, antreprenorii pot accesa cu ușurință informații utile necesare pentru a se dezvolta pe piața locală și a explora piețele externe.

    Pentru a asigura o aplicabilitate mai facilă a Directoriului, Proiectul AT DCFTA a creat un instrument on-line numit Surse de informare și suport privind ZLSAC. Atât Directoriul Prestatorilor de Servicii în Afaceri în contextul implementării ZLSAC în Republica Moldova cât și instrumentul Surse de informare și suport privind ZLSAC sunt publicate pe site-ul proiectului www.gfa-dcfta.md, iar curând urmează să fie accesibile și pe site-rile beneficiarilor proiectului: www.odimm.md și www.miepo.md.