1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ziua Naţională a Culturii, marcată printr-o serie de manifestaţii

   Astăzi, 15 ianuarie, când se împlinesc 166 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu şi este marcată şi Ziua Naţională a Culturii, în Raionul Soroca  se  vor organiza o serie de manifestaţii culturale.DSC 0552
Evenimentul s-a început  la ora 10:00, cu depuneri de flori la bustul marelui poet  Mihai Eminescu din Parcul “M. Eminescu”,  iar mai apoi acţiuni  culturale vor continua cu recitaluri de  poezie şi expoziţii tematice în toate instituţiile de învăţămînt şi biblioteci.
A devenit o tradiție,  ca în incinta Palatului de  Cultură Soroca , să se organizeze  concert festiv cu ocazia Zilei Naţionale a Culturii  şi decernarea  personalităţilor de vază din domeniul culturii.DSC 0580
Menţionăm că, Ziua Naţională a Culturii a fost instituită prin Hotărârea Parlamentului nr. 74 din 12 aprilie 2012 şi are ca scop promovarea culturii naţionale, a valorilor culturale autentice, precum şi a personalităţilor artistice din domeniul culturii.
Celebrată în diferite ţări în mod diferit, Ziua Naţională a Culturii în Republica Moldova este dedicată zilei de naștere a poetului  Mihai Eminescu, personalitate care definește valorile esențiale ale culturii naționale.