1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Seminar informativ cu asistenții sociali comunitari

     La data de 16 decembrie 2015, în incinta  Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei  a avut loc seminarul informativ cu asistenții sociali comunitari, la care au fost informați despre deschiderea în raionul Soroca a Centrului Comunitar de Sănătate Mintală. Acest Centru este creat în cadrul  proiectului „Reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova“ și este desfășurat în patru raioane-pilot: Cimișlia, Cahul, Orhei și Soroca. În Centru lucrează o echipă formată din psihiatru, asistent social, trei asistente medicale,  un psiholog .18 12 15
      Directorul Centrului este Ghenadie Vieru. Scopul Centrului  este de a dezvolta servicii comunitare integrate în asistența medicală primară, evitînd astfel  spitalizările inutile și nevoia de instituționalizare a beneficiarilor.
De asemenea la seminar au fost prezenți cu un mesaj președintele AO ,,Angelus Soroca ,, D-l Dobrovolischii Valeriu-Serghei și medicul îngrijiri paliative D-l Anatolie  Ceban,care a  vorbit  despre misiunea Asociației, despre îngrijirile paliative pentru bolnavii de toate vârstele cu maladii cronice în stadiu avansat, care au speranța de vîrstă  sub 12 luni. Această întîlnire a dat start la crearea unui parteneriat cu Direcția Asistență Socială  în scopul acoperirii a unui număr cât mai mare de  bolnavi, care necesită  servicii sociale de sprijinire în vederea creşterii nivelului calităţii vieţii acestor.