1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

„Satul ca destinaţie turistică” Cum îl protejăm şi promovăm

    În data de 21 octombrie, Secţia Cultură şi Turism al Consiliului Raional Soroca a organizat seminarul cu primarii din raion cu genericul: „Satul ca destinaţie turistică” Cum îl protejăm şi promovăm. Scopul seminarului a fost de a informa APL de nivelul I privind păstrarea, amenajarea şi promovarea satului ca destinaţie turistică. DSC 0110
    Informaţia cu referire la „Satul ca destinaţie turistică” Cum îl protejăm şi promovăm, a fost relatată de către Omelcenco Marina, specialist al Secţiei Cultură şi Turism. Prezent la acest seminar d-nul Nicolae Bulat, director al Muzeului de Istorie şi Etnografie din oraşul Soroca, a vorbit despre potenţialul patrimoniului turistic a raionului. Referitor la potenţialul turistic şi tendinţe de dezvoltare a turismului din s. Rudi şi com. Cosăuţi au vorbit d-nul Ciobanu Vasile, profesor la Gimnaziul din s. Rudi şi d-nul Gîtlan Mihail, primar al com. Cosăuţi. La capitolul oportunităţile de dezvoltare a turismului a vorbit oaspetele de onoare al seminarului d-nul Sergiu Iordan, consultant principal la Agenţia Turismului a Republicii Moldova.
Preşedintele raionului Soroca, dl Mihai Mîţu a îndemnat primarii din raion spre o colaborare fructuoasă în scopul realizării obiectivelor propuse.DSC 0118
   Dl Gr. Bucătaru, şef al Secţiei Cultură şi Turism Soroca s-a expus pe marginea tematicii discutate în cadrul seminarului, îndemnînd ca primarii să implice şi societatea civilă în diferite măsuri organizatorice pentru promovarea imaginii culturale a localităţilor.
În baza acestor comunicări reprezentanţii APL de nivelul I rămîn să analizeze şi să pună în practică informaţia acumulată.


DSC 0120