1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vizita de lucru a dlui Sergiu Bucătaru, viceministrul transporturilor şi infrastructurii drumurilor

       Astăzi, 15 septembrie 2015, conform orarului întîlnirilor și audienței cetățenilor cu membrii  Guvernului, în raionul Soroca  s-a aflat în vizită de lucru viceministrul transporturilor şi infrastructurii drumurilor dl Sergiu BUCĂTARU. În cadrul vizitei de lucru dl Sergiu Bucătaru  a avut o întîlnire cu reprezentanții autorităților publice din raion şi a serviciilor  desconcentrate în teritoriu.Prezent, la întrunire, dl viceministru  s-a axat pe o serie de chestiuni legate nemijlocit finanțarea lucrărilor de construcție, reparație, proiectare a drumurilor din fondul rutier precum și despre dificultățile de alocare a mijloacelor fondului rutier în conformitate cu lucrările planificate.DSC 0125
       De asemenea dl Sergiu BUCĂTARU a fost informat şi despre situaţia cu care se confruntă locuitorii comunei Vărăncău, Raionul Soroca. Dl. Boţoc Petru, primar al comunei Vărăncău a adus  la cunoştinţă situaţia agravată,creată în  satele Vărăncău, Slobozia-Cremene şi Slobozia-Vărăncău în urma transportării neregulamentare a materialelor de construcţie prelucrate în cariera din localitate. În urma discuţiilor referitor la această întrebare s-a venit cu propunerea ca Inspectoratul Naţional de Patrulare  să efectueze  controlul respectării a indicatoarelor rutiere, să aplice amenzi  conducătorilor autovehiculelor de mare tonaj, iar  în cazul nerespectării cerinţelor autorizaţiei de funcţionare autoritatea publică locală este în drept de a o suspenda şi a stopa lucrările de extragere a zăcămintelor.
      De asemenea  s-a pus în discuţie şi întrebarea cu privire la construcţia podului peste Rîul Nistru în Raionul Soroca, Cosăuţi- Iampoli frontieră cu Republica Moldova.DSC 0123
În rezultatul negocierilor, întrunirilor de lucru pe parcursul anilor 2012-2015 între reprezentanţii Republicii Moldova şi Republicii Ucraina s-a convenit, că podul peste râul Nistru Cosăuţi - Iampol este un proiect prioritar de dezvoltare socio-economică şi de dezvoltare a infrastructurii drumurilor, care a primit susţinerea din partea ambelor părţi.
       Este evident, că construcţia podului  va juca un rol important pentru zonele de frontieră Moldova – Ucraina. Reieşind din faptul, că un acces de ocolire a raioanelor din stânga  râului Nistru  a Republicii Moldova este doar punctul de trecere Otaci – Moghilev-Podolsk, care are o supra sarcină şi provoacă incomodităţi de trafic şi reţineri în vamă, eventualul proiect va oferi un acces direct, prescurtând distanţa circa 400 km, a coridoarelor transeuropene (Romania, Europa de Sud, Ţările Baltice şi Zona Balcanică).
Întîlnirea s-a încheiat cu deplasare  la drumul de acces la perspectiva de construcţie a Podului peste Rîul Nistru Cosăuţi –Iampoli.