1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Seminar cu primarii localităţilor Raionului Soroca

     La 02.09.2015 în incinta Consiliului raional Soroca la iniţiativa  preşedintelui Raionului Soroca  a avut loc  un seminar cu reprezentanţii autorităţilor administraţiei publice locale de nivelul I.
Principalele subiecte abordate în cadrul seminarului au fost :Cu  privire la  particularităţile  privind elaborarea de către autorităţile administraţiei publice locale  a proiectelor bugetelor locale pentru anul  2016; Cu privire la mersul executării Hotărârii  de  Guvern nr.489 din 10 august 2015  “сu privire la măsurile de pregătire a economiei naţionale şi a sferei sociale pentru activitate în  perioada de toamnă-iarnă 2015-2016”;
Cu privire la începutul noului an de  studii  2015-2016;Cu privire la munca neremunerată în folosul societăţii;Cu privire la desfăşurarea Festivalului Naţional al Mărului 2015, ediţia 5.
      Dna Lora Lisnic, şef al Direcţiei Finanţe  a informat  primarii, că elaborarea şi prezentarea propunerilor la proiectul de buget  pentru anul 2016 şi a estimărilor pentru anul 2017-2018 de către  APL se va efectua în cadrul noului sistem informaţional de management financiar în baza clasificaţiei bugetare şi a setului metodologic privind elaborarea, aprobarea şi modificarea bugetului. DSC 0111Sistemul informaţional de management financiar va înlocui actualul sistem informaţional pentru planificarea şi executarea bugetului şi va integra un set de instrumente de gestiune financiară, în scopul îmbunătăţirii eficienţei şi transparenţei procesului de management financiar, precum şi a cheltuielilor publice.
        Principalele acţiuni pentru executarea  Hotărârii  de  Guvern nr.489 din 10 august 2015  “сu privire la măsurile de pregătire a economiei naţionale şi a sferei sociale pentru activitate în  perioada de toamnă-iarnă 2015-2016”  au fost aduse la cunoştinţa primarilor de către dna Galina Staviţa,  specialist principal al Secţiei Economie.
   Tradiţionala sărbătoare a Festivalului Naţional al Mărului, organizată de Consiliul Raional Soroca,  ajungând în acest an la ediţia a V  va avea loc la data de  26 septembrie 2015, în preajma Cetăţii  Soroca.DSC 0108
   Prezent la acest seminar preşedintele Raionului Soroca dl M.Mîţu, a  relatat faptul că a avut o consfătuire de lucru cu producătorii  agricoli unde s-a discutat despre organizarea  şi participarea la Festivalul Naţional al Mărului. După mai multe discuţii şi propuneri producătorii agricoli au venit cu propunerea de a organiza în comun cu primăriile din Raionul Soroca acest festivalul. Primarii au salutat ideea de a participa la Festivalul Naţional al Mărului şi pînă la sfîrşitul săptămânii  urmează să confirme fiecare primărie acordul de participare.
 Cu o informaţie  mai amplă către primarii  despre organizarea şi funcţionarea organelor de probaţiune, a venit şi dl Valuta Profir, şef al Oficiului de probaţiune Soroca.
Un alt subiect care  a fost pus în discuţie a fost cu privire la pregătirea instituţiilor către noul an şcolar.