1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vizită de lucru în Polonia

În perioada 16-17 iunie  iunie 2015 orașul Kielce provincia Województwo świętokrzyskie, Republica Polonă a găzduit Conferința Internațională ”25 de ani de autoguvernare locală în Polonia”, în cadrul proiectului ”Procesul de creare a autorităților publice locale necesitatea reformelor administrativ teritoriale  în Polonia”,  implementat cu sprijinul Fondului  de Susținere a  Democrației Locale și  a Euroregiunii ”Nistru”.

La conferință au participat și o delegație a reprezentanților regiunii Vinnița și Republicii Moldova, condusă de președintele Euroregiunii ”Nistru”  dl. Serghei Tatuseak, șeful adjunct al biroului executiv al consiliului regional Tatiana Yaremenko, vicepreședintele raionului Soroca dl Boris Ivasi, Grigorii Bumacov, reprezentant al Consiliului Raional Ocnițac3c22ea684e2370460cbf895340284ed

Participanții la conferință au făcut  schimb de opinii cu privire la reglementarea juridică și administrația locală, posibilitatea de dezvoltare a cooperării internaționale la nivel regional și local. Discuții separate, au fost dedicate descentralizării  puterii și reformei administrației publice  locale în țările din Parteneriatul Estic.

Participanții, de asemenea, s-au familiarizat cu cea mai bună experiență a comunelor poloneze în domeniul educației, culturii, utilități publice, turism.