1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Săptămâna Națională a Voluntariatului „Hai în gașca voluntarilor”

 
    Săptămâna Națională a Voluntariatului  „Hai în gașca voluntarilor”este realizată de către Asociația ”Tineri pentru Dreptul la Viață”, în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Tineret “DACIA”, în cadrul Proiectului „Promovarea voluntariatului prin extinderea activităților de voluntariat în rândul tinerilor”, din programul de Granturi 2014 lansat de Ministerul Tineretuluişi Sportului al Republicii Moldova.
Săptămîna Naţională a Voluntariatului  este cel mai mare eveniment naţional anual de promovare a voluntariatului care mobilizează  întreaga  societate pentru a promova voluntariatul şi implicarea civică a comunităţii. Pe parcursul a 8 zile se vor  realiza cu implicarea activă  a autorităţilor locale şi centrale, organizaţiilor societăţii civile, mass mediei naţionale  şi locale,şcolilor, bisericilor, persoanelor publice, cetăţenilor etc. - peste 100 de activităţi de voluntariat, cum ar fi: campanii de sensibilizare, dezbateri pe domeniul voluntariat, acţiuni de binefacere, acţiuni de salubrizare, de sănătate.
    Evenimentul de lansare a celei  de VIII-a   ediţie  a Săptămânii  Naționale a Voluntariatului  „Hai în gașca voluntarilor”a avut loc  la data de 19 octombrie 2014 în incinta LT “P. Rareş ”. Prezent la această măsură, Victor Său, Preşedintele Raionului Soroca a menţionat faptul că permanent se implică în acţiuni de voluntariat şi de asemenea este o  bucurie de a ajuta şi de a fi împreună alături de cei care au nevoie, o oportunitate de a face o schimbare în  comunitatea în care trăim. A adus sincere mulţumiri tuturor  celor care contribuie la continuarea tradiţiei Săptîmînii Naţionale  a Voluntariatului.
Primii care s-au oferit de a face voluntariat, în Capitala Națională a Tineretului 2014, cu ocazia lansării Săptămânii Naționale a Voluntariatului - „Hai în gașca voluntarilor!”,  la data de  19 octombrie 2014, au fost Sergiu Stanciu, Viceministrul Tineretului și Sportului și Stela Zabrian, Șef al a Serviciului Relații Publice din cadrul Aparatului Preşedintelui Raionului Soroca.
Activitatea de informare și documentare prin intermediul paginilor web s-a desfășurat în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret “DACIA”, unde beneficiari au fost un grup de tineri de etnie romă.