1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

La Soroca demarează construcţia locuinţelor sociale

        Lucrările de construcţie a blocurilor locative pentru categoriile social-vulnerabile din Soroca au fost inaugurate astăzi, 25 septembrie 2014. La eveniment au participat, dl. Victor Său, Președintele Raionului Soroca, dl. Boris Ivasi, Vladimir Nicuța, vicepreședinți ai raionului, dl. Victor Zubcu viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, reprezentanți ai APL, societatea civilă .
          Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, blocul de locuințe sociale din Soroca va avea circa 72 de apartamente finalizate "la cheie". Astfel, beneficiarii vor dispune de bucătărie și baie mobilată, dotate cu utilaje tehnico-sanitare, pardosea finită cu gresie, teracotă și laminat, precum și pereți tencuiți, inclusiv conectarea la rețelele de apă și canalizare, telefonie fixă, televiziune prin cablu și internet, etc.
        Acțiunea face parte din Proiectul de construcție a locuințelor sociale, faza II. Beneficiarii de locuințe sociale vor fi selectaţi la nivel local, de către o comisie instituită în acest scop. Grupul țintă îl constituie familiile tinerilor specialiști. Criteriile de selecţie includ condiţiile de trai, serviciul, familia, sănătatea şi educaţia.
      Costul total al obiectului este de 40 181 882,00 lei (fără TVA), echivalentul în Euro (rata 18,41) fiind 2 182 613,00. Împrumutul se acordă pe o perioadă de pînă la 20 de ani, inclusiv perioada de grație de 5 ani. La finele perioadei de grație Consiliul raional Soroca va începe rambursarea eșalonată a împrumutului.