1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Festivalul de tradiţii populare „La cuptorul cu plăcinte”

   Secţia Cultură şi Turism în colaborare cu Primăria Şolcani a organizat în data de 10 august 2014 Festivalul raional de tradiţii populare „La cuptorul cu plăcinte”, ediţia -I cu participarea a 10 formaţii artistice „model” din oraş şi raion,formaţia de dansuri populare „Speranţa” din s. Glinjeni, r. Făleşti, grupul folcloric de fete” Codreanca” şi ansamblul de dansuri populare tradiţionale „ Trei generaţii” din or. Flâmănzi, judeţul Botoşani.

   Scopul Festivalului este promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor populare, a artei culinare, artei muzicale şi a folclorului autohton.

    A fost binevenită organizarea expoziţiei –concurs de plăcinte între cele şase măhălăli din comuna Şolcani, a expoziţiei de bucate tradiţionale din satele raionului şi oraşul Soroca , dar şi expoziţia meşterilor şi a studiourilor de măşteşugărit popular din cadrul Secţiei Cultură şi Tuirsm.

Formaţiile artistice au adus în scenă melodii autentice de la baştină, cîntece de voie bună şi dansuri tradiţionale. Nu a lipsit nici jocurile distractive pentru copii. În final atît formaţiile artistice, meşterii populari, dar şi gospodinele iscusite şi organizatorii au fost menţionate cu diplome, suvenire,medalii şi premii băneşti.