1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Centrul de Asistență Socială,,Casa Speranțelor,

    Centrul de Asistență Socială,,Casa Speranțelor,, la data de 1 august a efectuat o vizită de lucru cu schimb de experiență la Centrul de Dezvoltare în Sănătate ,,AFI,, din Chișinău , cu participarea a 15 lucrători sociali și asistenți sociali comunitari din cadrul Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei.

     Organizația AFI este una din cele mai active ONG-uri în controlul TB din Republica Moldova, care activează în domeniul controlului şi profilaxiei tuberculozei din 1999.

Misiunea organizației este de a reduce povara tuberculozei şi HIV în Republica Moldova, inclusiv, integrarea în societate a persoanelor infectate cu TB/HIV prin promovarea acţiunilor de prevenire în penitenciare, facilitarea accesului persoanelor vulnerabile la servicii de sănătate de calitate, iniţierea acţiunilor de advocacy şi responsabilizarea comunităţilor în prevenirea TB şi promovarea drepturilor persoanelor cu TB/HIV.  
Ținînd cont de faptul, că în fiecare localitate a raionului , în cadrul proiectului ,, Prin implicare și informare reducem incidența TB în raion,, au  fost create Echipe de Suport comunitar, membrii căror sunt asistenții și lucrătorii sociali, care preponderant se ocupă cu problemele tuberculozei în raion , scopul vizitei a fost de a prelua experiența și metodele de lucru a organizației AFI pentru a le aplica în activitatea zilnică.

     În cadrul vizitei ne-au fost demonstrate activitățile ce țin de lucrul direct cu persoanele fără adăpost, inclusiv efectuarea scriningului la TB , diagnosticul, oferirea suportului social și administrarea tratamentului ambulator. Vizita în teren ne-a permis să aflăm lucruri noi, să preluăm metode de lucru cu persoanele aflate în dificultate. Vizita în teren a fost urmată de un seminar informativ, desfășurat în oficiul organizației AFI, unde am acumulat cunoștințe teoretice despre tuberculoză, proiectele realizate de AFI, planurile organizației pe viitor .

„Experienta  AFI este foarte importanta pentru noi, tocmai de aceea dorim sa mentinem parteneriatul pe care il avem stabilit de ceva timp cu această organizatie. In plus, si noi conștientizăm, că doar prin eforturi comune vom combate tuberculoza în raionul Soroca.