1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

O zi obișnuită de lucru

     Ziua de luni, 28 iulie 2014 pentru președintele raionului Soroca dl Victor Său a fost o zi obișnuită de lucru, care a început cu tradiționala ședință operativă. În cadrul ședinței s-au discutat întrebările stringente pentru raion cu referire la : derularea proiectului Bijuterii Medievale”Cetățile Hotin, Soroca, Suceava”, alocările financiare pentru reparații în instituțiile din subordinea Consiliului Raional Soroca și valorificarea lor, achiziționarea cărbunelui, problemele legate de reorganizarea instituțiilor de învățămînt, alimentarea copiilor la IP Tabăra de odihnă pentru copii”La Dumbravă”, probleme legate de tuberculoză etc.
Ulterior dl Președinte a inspectat împreună cu echipa de implementare a proiectului porțiunea de drum de lîngă podul lui Bechir unde au demarat lucrările de reparație a drumului.
    La fața locului au fost discutate toate nuanțele legate de implementarea proiectului, posibilități de finanțare a lucrărilor, calitatea lucrărilor de proiectare și executare, termeni de execuție, amintim Consiliul Raional Soroca a luat în comodat de la primăria Soroca pentru 14 ani porțiunea de drum care va fi reparată în cadrul proiectului, a identificat surse financiare suplimentare pentru borduri și asfaltarea trotuarelor - lucrări care nu au fost preconizate în proiect, dar care sunt necesare pentru crearea confortului și aspectului estetic necesar.
Împreună cu vicepreședintele raionului dl Boris Ivasi, arhitectorul raionului și al orașului a mers la Lumînarea Recunoștinței pentru a identifica locul unde va fi construită fîntîna lui Ion Druță din donații.
    S-a discutat la fel și conceptul fîntînei, posibilitățile de amenajare a teritoriului adiacent.
Mai tîrziu dl Victor Său a vizitat tabăra de odihnă pentru copii ”La Dumbravă” unde a discutat cu copiii și a verificat calitatea pregătirii cantinei, bucătăriei și a căsuțelor, pentru a se convinge de faptul că toți copii sunt alimentați conform cerințelor și au condițiile necesare pentru odihnă.
Din discuții cu educatorii și copiii putem concluziona că ei sunt foarte mulțumiți atît de condiții, calitatea alimentelor, cît și de activitățile din cadrul taberei. Fiecare din ei și-a exprimat dorința de a reveni la tabără pentru a se mai odihni .
Reîntors la serviciu dl Președinte a avut în audiență cîteva persoane.